2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Düzce Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Nihat Çelik, dün akşam Erol Tayhan’la Manşet programına konuk oldu. Çelik Belediye başkanlığı adaylığı projeleri ve hedeflerini anlattı.


İYİ İLİŞKİLERİMİZİ DÜZCE’NİN LEHİNE ÇEVİRMEK


Çelik, “Küçük ölçekli bir yerde belediye başkanlığı yaparken daha büyük ölçekli ilimizde görev yapmak milletvekili olmak doğal bir şey. Gölyaka’daki birikim ve çevreyle Düzce’de de hizmet yapmak. Elimizden geldiğinde hükümetimizle olan iyi ilişkilerimizi Düzce’nin lehine çevirmek bizim de hakkımız. Bu hizmeti talep eden 9 arkadaşımız daha var. Bize bu görev verildiğinde başarılı bir şekilde hizmet etmeyi arzuluyoruz.” dedi.


İŞİN BAŞLANGICI UYUM

 
Çelik, Kalkınmak için Düzce’yi bütün olarak ele alınması gerektiğini söylerken belediye başkanı olması halinde uzlaşmayı esas alan bir yönetim anlayışında olacağını belirtti.
Çelik, “İşin başlangıcı uyum daha sonra ortak akıl. Yapacağımız işlerde en iyi bilenlerde istişare etmek. Düzce bölgesel olarak sanayi tarım üniversitesi ile eğitim ile birçok ayak üzerine kurulmuş. Sahasında söz sahibi bir yatırımın gelmesinde yana ve teşvik edici olmalıyız. Hayvancılık ve tarımda önemli. Hayvancılığın Düzce’de geliştirilmeli. Turizmle ilgili Düzce’nin önemli değerleri var.” diye konuştu.


KULLANILAMAYAN ZENGİNLİĞİMİZ


Çelik, Katılımcı belediyecilik anlayışı ile birçok sivil toplum örgütü ile bir arada hareket edeceğini de sözlerine ekledi. Çelik Düzce’deki dere ve suların verimli olarak kullanılamadığına dikkat çekti.
Çelik, “ Atıl, yeterince kullanılamayan bir zenginliğimiz. Eskişehir porsuk örnekleri var. Hem asar suyu ile ilgili çalışma yapmak hem de Çamköy’den Küçük Melen’e kadar gerekli çalışmaları yaparak düzce için rahat nefes alınabilecek bir yer haline getirmeliyiz. Buraya yapılacak çok güzel projelerle suyla haşır neşir olarak ihtiyaçlarının giderileceği güzel yerler yapma imkanını buluruz inşallah.”diye konuştu.
Çelik programda Düzce’nin sorunlarına da değindi. Düzce’de 14 bin nüfusa sahip Kalıcı Konutların Düzce’ye entegresinin tam olarak sağlanamadığını öncelikle ulaşım sorununa verilmesi gerektiğine dikkat çekti.


D-100 ULAŞIMI KARŞILAMIYOR


Düzce’de park ve trafik sorunu ile ilgili olarak çelik şunları söyledi:
“D-100 ulaşımı karşılamıyor. Dalçık yapıldı güzel oldu ama hala bütün yük orada. Trafiği rahatlamada uluslararası gidiş gelişi rahatlattı ama dönüşlerde hala sıkıntı var. Karayolları ile görüşüp altgeçitler artırılmalı. Bu konuda projelerimle hükümette gerekli görüşmeler yaparak bunu çözebiliriz. Park sorunun var. Katlı otopark yapıldı ancak yeri sıkıntılı. Oradaki yolda bunu kaldırmıyor. Kesinlikle yeterli değil. Park sorunun Anıtpark’ın altı değerlendirilmeliydi.”
Düzce’de 11 belediyenin 11’ni de ak partinin almasında hiçbir engelin olmadığı belirterek “ 2009 da muhalefet belli konularda birleşti. Türkiye genelinde genel bir düşüş vardı.” dedi.


MUTLAKA BELEDİYE ELİ DEĞMELİ


Yarım kalan projelere de değinen Çelik, kendisine görev verildiğinde gerekli gayreti göstereceğini belirtti.
Çelik, “Cuma günü katı atık tesisinin temeli atılacak. Başkanımız da geç kalındığını ifade etti. Düzce’deki bütün ilçelerin çöp sorunu giderilecek. Terminal ihtiyacı da düzce genelinde kabul edilmiştir. Onunda ihalesinin yapıldığını duyuyoruz. Kültür merkezimizde gerekli çalışmalar yapılıyor. Bunların hızlanmalı konusunda bize görev verildiğinde gerekli gayreti göstereceğiz. Düzce’ye 4 giriş çıkış var. D-100 üzerinde görünüm daha düzenli hale getirilmesi için bir çalışmaya ihtiyacı var. Bu alana mutlaka belediye eli değmeli.” şeklinde konuştu.

 

Haber; S.KAŞKIR