Düzce’ye gelen CHP’nin Düzce’den sorumlu gölge vekili İhsan Özkes, verdi veriştirdi. Kullandığı bir cümle ile Türkiye’nin gündemine oturan Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ı eleştiren CHP’nin imam vekili Özkes, açıklamaların dil sürçmesi olmayacağını savundu.

Fevai Arslan Türkiye’ye bir getirisi, bir çalışması, bir tespiti, bir faydası olduğundan tanınmıyordu ancak öyle bir söz söyledi ki yenilir yutulur cinsten değil diyen Özkes bir Müslümana yakışmayacak, bir Müslümanın ağzından çıkmayacak bir söz söylediği ifade etti.Özkes “Ben bunu basından, gazetelerden okudum. Akşam da eve gittiğimde, gerçekten bunu söylemiş midir, yoksa lafları ileri geri çekilerek değiştirilmiş midir diye araştırdım baktım, videodan izledim gerçekten de üzerine basa basa söylemiş ve söylerken de baya alkış almış. Şimdi sürç-i lisan ettim gibisinden konuşuyor ama sürç-i lisan edilecek bir laf değil o. Yani iddialı bir konuşma, üzerine basa basa yapılan bir konuşma, neticede bir milletvekilinin konuşması. Bir toplantıda yapılan bir konuşma, öyle kazara yapılan bir konuşma değil. Önce onun alt yapısını oluşturuyor, yağlıyor pulluyor, başbakanı göklere çıkarıyor sonra da son vuruşunu yapıp noktayı koyuyor. Yani sürç-i lisan falan değil.”dedi.

Aynı sözü Düzce’de Cumhuriyet Halk Partililerden birisi söylediğinde daha farklı tepki gösterileceğini savunan Özkes, İmam Hatip Mezunu Olan Fevai Arslan’ı, “Heralde bu İmam Hatip Lisesi'nin bir kapısından girmiş öbür kapısından çıkmış.”şeklinde eleştirdi.

Özkes, “AKP döneminde SÜSLÜMANLIK çıktı.Süslümanlık döneminde olur mu bilemem. Süslümanlar bunu yapıyor ama müslümanlara yakışmaz bu. Gelelim başka konulara, hırsızlık nedir, haramdır, ne diyordu başbakan '' bir kimse hem laik olamaz, ya laik olacaksın hem müslüman olacaksın'' demişti. Tayyip efendi ya müslüman olacaksın ya hırsız, bir kişi hem müslüman hem hırsız olamaz, olabilir mi? Olamaz, çünkü hırsızlık islamın en haram kıldığı, en yasak kıldığı yasaklardandır. Beş vakit namaz yerine beş vakit miting yapsan haramı helale çeviremezsin, günahı sevaba çeviremezsin. Onu Allah haram kılmış. Ne kadar şakşaklansan da ne kadar alkışlansanda ne kadar senin peşinden gidenler kefen giyerek ölümüne seninle olduğunu söyleseler de senin gücün haramı helal yapmaya, günahı sevap yapmaya gücün yetmez Tayyip Bey.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR