İstanbul'un su ihtiyacının karşılanması amacıyla büyük bölümü Düzce sınırlarında yer alan Melen Çayı’nda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce inşa edilen Melen Projesi’nin ikinci etabı devam ediyor. Melen Projesi'nin birinci aşaması olan ve 12 Aralık 2012'de tamamlanan Melen Regülatörü ile yıllık 268 milyon metreküp suyun Kağıthane Dağıtım Tesisleri'ne ulaştırıldığını bildiren DSİ, projenin ikinci aşamasının 1000 günde tamamlanacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kalabalık bir heyetle, bugün havzasının yüzde 80'i Düzce sınırlarında kalan Melen Çayı üzerinde yapımı süren barajı incelemek üzere Akçakoca ilçesine geldi. İlçeye bağlı Uğurlu Köyü kesiminde kalan Melen Barajı ile ilgili DSİ yetkililerinden bilgi alan İmamoğlu, gerekli incelemelerin ardından Akçakoca Esmahanım Köyü’ne gitti.

Esmahanım Köyü’nde vatandaşlarla sohbet eden İmamoğlu’na köylüler çeşitli ikramlarda bulundu. İmamoğlu, geçen yıl yaşanan sel felaketi nedeniyle köylülere geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Melen Barajı 1000 günde tamamlanacak

Öte yandan İstanbul'un içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmının Anadolu Yakası'ndaki su havzalarından karşılanıyor. Bu kapsamda yapımı devam eden ve 693,54 milyon metreküp depolama hacmine sahip Melen Barajı ile İstanbul'a yılda 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edilecek. Gövdesi 2017 yılında tamamlanan barajda oluşan problemlerin çözülmesine yönelik yapılan proje çalışmaları akabinde 28 Şubat 2020'de projenin ihalesi yapılırken, yükleniciyle yapım sözleşmenin imzalanmasının ardından 1 Haziran'da inşaat çalışmalarına başlandı. 1000 gün olarak planlanan iş yapım süresiyle birlikte 2023 yılında Melen Barajı'ndan İstanbul'a su verilmeye başlanması hedefleniyor.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr