Yenikent 5.6.7.8 ve 9. bölgelerde oturan vatandaşlar, hastanenin Düzce merkeze değil Yenikent’e yapılması için adeta seferberlik ilan etmiş durumdalar.

 Yenikent’teki mahalle muhtarlarının da desteği ile hayata geçirilen imza kampanyası çığ gibi büyürken, Muncurlu’da da vatandaşlar kampanya başlattılar.

 Ancak bu çalışmalar ve talepler nasıl bir karşılık görecek sorusu gündemde iken Ak Parti  Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, konuya son noktayı koydu.

Geçtiğimiz gün yapılan Ak Parti İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Kaşıkoğlu, vatandaşların talebi ile hayata geçirilen imza kampanyalarına değindi.

Vatandaşların bu yönde talepleri olabileceğini, buna saygı duyduğunu dile getiren Kaşıkoğlu, Yeni hastanenin yapıldığında Eski SSK ve Atatürk Devlet Hastaneleri’nin kapatılacağını, bu nedenle tüm hastanelerin aynı alanda toplanacağı görüşünün yanlış olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Düzce Valisi Ercan Topaca da  şu andaki hastanelerin bulunduğu alanda TOKİ tarafından bir kentsel dönüşüm projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışma başlatılacağını ifade etmişti.