24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Genel Seçimler öncesinde Düzce, önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bugün Anıtpark Meydanı’nda halka seslendi. Zonguldak mitingi dönüşü Akçakoca’yı es geçmeyen İnce, burada vatandaşları selamladıktan sonra rotasını Düzce’ye çevirdi.

Miting hazırlıkları
9 Mayıs’ta başladığı miting zincirine Düzce’yi de ekleyen İnce’nin gelişi öncesi hazırlıklar sabah saatlerinde başladı. Üzerinde “Türkiye’ye Güvence, Muharrem İnce” yazılı İnce’nin dev posteri, Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi ile vinç yardımı ile meydana asıldı. İnce’nin Düzceliler’e hitap edeceği platformun yanına LED ekranlar asıldı. Güvenlik amacıyla alanın etrafı barikatlarla çevrildi. Düzce Emniyeti tarafından geniş güvenlik önlemleri alınan mitingde çok sayıda polis ekibi görev aldı.




Coşkulu karşılama
Üst aramasından geçirilerek alana sokulan partililer ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile miting saatini bekledi. İnce’nin miting alanına varışı ile meydanda coşku hakim oldu. Partililer ve Düzce milletvekili adayları tarafından karşılanan İnce’nin Düzce’ye gelişini alanda toplanan vatandaşlar tezahüratlarla kutladı. İzmir Marşı eşliğinde platforma çıkarak coşkulu kalabalığı selamlayan İnce’ye Düzcespor atkısı takıldı.



3 kez “Düzce tamam mı?” diye sordu
Kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara “Düzce tamam mı?” diyerek 3 kez soran İnce, ‘Tamam’ cevabı aldı. Ardından bazı sorular yönelttiği AK Parti hükümetini eleştirdi.




“2007’de 33 milyon olan  cumhurbaşkanlığı bütçesi 2018’de 845 milyona çıkmış”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı bütçesini arttırdığını savunan İnce, şöyle konuştu:

“2017 yılının aralık ayında 359 milyon harcamış. Ey Erdoğan sen kimin parasını bu şekilde harcıyorsun? Evet diyen Düzceliler’e sesleniyorum bu reva mı? Yazık günah değil mi? Devamını getireyim 2007 cumhurbaşkanlığı bütçesi 33 milyon TL, 2014 bütçesi 199 milyon TL, 2018 bütçesi ise 845 milyon TL. 2007’den 2018’e yani 33 milyondan 845 milyona çıkmış. 25 kat artmış harcadığı para. Düzceliler’e sesleniyorum. Ey AK Partili kardeşim senin vicdanına sesleniyorum. Senin gelirin 25 kat arttı mı, Türkiye Cumhuriyeti 25 kat zenginleşti mi? Oldu mu bunlar; ‘Oldu’ diyorsan diyecek bir şey yok.”



“Senin derdin Müslüman değil Müslümanlar’ın dini duygularını sömürmek”
Erdoğan’a seslenen İnce, “Her gittiğin yerde “Filistin, Kudüs” diyorsun. Evet müslümanlar katlediliyor, ciğerimiz yanıyor, zulme uğruyor müslümanlar. Destekse gel beraber olalım. Sorum şu; “İsrail mallarını boykot edelim, oradan tohum almayalım, oradan aldığımız tohumlar doğurgan değil” diyoruz “Alacağım” diyorsun. “Petrol taşımacılığı yapma” diyoruz ne yapıyorsun, miting yapıyorsun. O zaman senin derdin Müslüman değil Müslümanlar’ın dini duygularını sömürmek.”



“Bu kötü gidişata ince ayar yapacağız”
Eleştirilerine Erdoğan üzerinden devam eden CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, şu ifadeleri kullandı: “Basının dikkatini çekiyorum. Bu soru ilk kez sorulacak. Amerika’daki lobi şirketlerine kaç para ödedin? Ödediğin paranın içinde Netanyahu’nun partisine üyesi olan var mı? Çünkü devlet yönetimi incelik ister. Buradan da anlamadıysan 24 Haziran’dan sonra ince eleyip sık dokuyacağız. Ya da bu kötü gidişata ince ayar yapacağız. Mesela müdür olacaksın solcu mu, sağcı mı, türbanlı mı, türbansız mı diye bakmayacağız. Bizim dönemimizde sadece liyakat ve yetenek olacak.”



“Bir genç kardeşim beni ağlattı”
Asgari ücretle çalışan bir gencin kampanyasına 50 lira yardım ettiğini öğrendiğinde ağladığını ifade eden İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunu benim gibi Artvin’de öğretmenlik yapmış biri bilir. Kampanyama destek oluyorlar. Bunun hesabını YSK ve sayıştaya vereceğiz yasa gereği ama bunun hesabını millete de vereceğiz. Malımı, mülkümü açıkladığım gibi bunun da hesabını millete vereceğiz. Bana şöhretli büyük insanlar lazım değil. Büyük davaya inanmış insanlar lazım.




Fındık 15 TL olacak
Düzce’de önemli bir geçim kaynağı olan ancak 3 sezondur fiyattan yana üreticisinin yüzünü güldürmeyen fındıkla ilgili de sözler veren İnce, “24 Haziran’da Muharrem İnce gelince fındık ağustosta 15 lira olacak. Bu Türkiye’de 6 milyon kişiyi ilgilendiriyor.” dedi.

“Benim dönemimde halkın seçtiği belediye başkanı istifa ettirilmeyecek”
AK Parti iktidarına atıfta bulunarak “16 yıl sonunda değişiklik yaptığınızda benim farkın ne olacak, size anlatayım.” diyen İnce, vaatlerini şöyle sıraladı:

“Türbanlı türbansız ayrımı olmayacak. Her şeyi üreteceğiz. Oyun başlayınca kural değişmeyecek. Çocuklarımız gençlerimiz sınava giriyor. Sınava 3-5 ay kala değişiklik oluyor. Maç başlamış ofsaytın kuralını değiştiriyorsun. Gençler 24 Haziran’da sınava girecektiniz şimdi kabine gireceksiniz. Siz bunları paketleyin. İnce’nin cumhurbaşkanlığında ayaküstü konuşmalar yapılmayacak devlet yönetmek incelik ister. 40 kere düşünüp bir kere yapacağız. Benim dönemimde halkın seçtiği belediye başkanı istifa ettirilmeyecek. Oğlum bakan olmayacak. Yolsuzluk olmayacak. Adil rekabet olacak. İhaleler peşkeş çekilmeyecek. İnsan atıl kalmayacak. Denizleriniz atıl kalmayacak. Balıkçılık özendirilecek. Sanayinin önemli bir kesimi atıl durumda onu harekete geçireceğiz. Bereketli topraklarımızı ekip biçeceğiz. En önemlisi uzlaşmayı sağlayıp barışacağız.”




“Kim başa gelirse gelsin çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağız”
İnce şöyle devam etti: “Ülkücü kardeşlerime, AK Partili, Saadet Partili annelerimize sesleniyorum. En değerlilerimiz çocuklarımız. Sınav sistemi nasıl olacak? Masanın her bir ucunda farklı görüşten insanlar oturacak. Başlarında ben oturacağım. Eğitimde uzlaştıracağım. Önce uzlaşacağız. Bir model ortaya koyacağız kim başa gelirse gelsin çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağız. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında adalet olacak. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz. Her gence 500 TL burs vereceğiz. Bu parayı Türkiye Cumhuriyeti verecek.”



“Cumhurbaşkanı olayım dolar 1 günde düşecek”
“Bugün yoksullara devlet yardım ettiğinde Erdoğan değil, AK Parti değil, Türkiye veriyor. Bizim dönemimizde devlet verecek.” diyen İnce, şu ifadeleri kullandı: “’Ekonomiyi nasıl yöneteceksin?’ diyorlar. Türkiye hukuk devleti olacak. Türkiye’ye bakacaklar, “Türkiye bağımsız, biz buna yatırım yapabiliriz.” diyecekler. Mesela EPDK bağımsız olacak. Kurallar değişmeyecek. Yabancı sermaye sana güven duyacak. 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olayım dolar 1 günde düşecek. Batıya karşı gücümüz doğu doğuya karşı batı olacak. Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Herkes işimi yapacak. Ziraat Bankası’nın işi çiftçi ama medya ile ilgileniyor. Geçtiğimiz gün bir medya kuruluşunun satışı yapıldı. 1 milyar dolar kredi verildi. Bunu 100 bin çiftçiye verseydi her birine 45 bin para verirdi. Verimli üretim yapan herkesin yanında olacağız.”




Konuşmasının ardından alandaki kalabalıkla selfie çekmeyi ihmal etmeyen İnce, ardından Bolu Mitingi için Düzce’den ayrıldı.








Haber: C.ÜSTÜNER