İnce Düzce'de parti binası önünde kurulan sahnede CHP Düzce Milletvekili adayları ve İl Başkanıyla birlikte Düzcelilere seslendi.

BU SEÇİM ÇOK FARKLI

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 7 Haziran seçimlerinin diğer seçimlerden farkını anlattı. "Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu seçim ampülle altı ok arasında bir yarışta değil.Bu seçimde bir tarafta yoksullar var, bir tarafta saraylılar var. Yoksullarla saraylıların seçimi bu. İkinci olarak ayakkabı kutularına dolar dolduranlarla, ayda 949 lira asgari ücretle geçinenlerin seçimi. Bu seçim kaçak sarayda kilosu 4 bin liradan beyaz çay içenlerle, çocuğuna et yediremeyenlerin seçimi."

KUR'AN KERİM GÖSTERİLMESİNE SERT ÇIKIŞ!

İnce seçim meydanlarında Kuran'ın gösterilmesine 'Bunların ne Müslümanlığı Müslümanlık ne de insanlığı insanlık' şeklinde sert bir tepki göstererek konuşmasına şöyle devam etti: "Seçim meydanlarında yalan, dolan, iftira var. Seçim meydanlarında hakaret ve iddia var, siyaset var, her şey var. Kutsal kitabın ne işi olur seçim meydanlarında. Kur'an-ı Kerim hepimizin kutsal kitabıdır. Onun seçim meydanında ne işi var? Elinde Kur'an, dilinde yalan, kursağında haram meydana çıkmış Erdoğan dedim."

İnce neden böyle dediğini anlattı. "Bizim genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu, ona seçim meydanlarında bir laf söyledi. 'Hırsızdan Cumhurbaşkanı olmaz' dedi. O da gitti bana hakaret etti diye genel başkanımıza dava açtı. Bizim avukatlarımız mahkemede bu tapeleri delil olarak sunuyoruz dediler. Hepiniz o paraları sıfırla dediği telefon kayıtlarını dinlediniz. İşte onları delil olarak sundular. Mahkemede bu kayıtları gerçek mi sahte mi? diye bilirkişiye gönderdi. Bilirkişiye gönderilince Tayyip Erdoğan'ın avukatları davayı geri çekti. Bu ne demektir. Her şey çok açık ve net değil mi."

23 NİSAN BAŞBAKANI DAVUTOĞLU

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Muharrem İnce, "Komik adam bu Ahmet Davutoğlu. Geçen gün Urfa'ya gitmiş, 'Sevgili Urfalılar size Süleyman Şah'tan selam getirdim' diyor. Sanki Kuzey Kutbuna gitmiş. Süleyman Şah 253 metre ötede. 15 arabayla birlikte gitmiş, Süleyman Şah'a dua edip gelmiş. 253 metrelik mesafeden selam getirdim diyor. Komik adam değil mi bu? Şimdi 23 Nisan'da çocuklar oturur ya başbakanın koltuğuna falan, bununkine de oturmuş. Gazeteciler soruyor çocuğa, 'Muhalefetin vaatlerini nasıl buluyorsunuz?' Davutoğlu'da şöyle yapmış, 'Bol keseden atıyorlar de' diyor çocuğa. Niye öyle yapıyor sizce? Çünkü kaçak sarayda ki ağabeyi ona sürekli böyle yapıyor, 'Ahmet şunu söyle bakayım. Davutoğlu şunu söyle'. Alışmış o. Aslına bakarsanız 23 Nisan başbakanı o çocuk değil, 23 Nisan başbakanı Davutoğlu'nun kendisi" diye konuştu.

DAHA İKTİDAR OLMADAN 3 İCRAATTA BULUNDUK

İnce, CHP'nin iktidara gelmeden 3 tane icraatta bulunduğunu anlattı. "Biz 7 Haziran'daki seçimde daha iktidara gelmeden 3 tane icraat gerçekleştirdik. Vaatlerimizin birincisinde kamudaki taşeron işçiliği kaldıracağımız söyledik. Peki karayollarındaki taşeron işçiler 4 sene önce bir dava kazanmışlardı. 4 senedir mahkeme kararı neden uygulanmadı? Şimdi uyguladılar. Neden? CHP korkusundan. CHP'nin vaadi işe yaradı. Bu icraat bizim icraatımız. Korkuttuk sizi, verdiniz. Ikincisi emeklilere iki maaş ikramiye vereceğimizi açıkladık. Korktular, hemen maaaşı bin TL'nin altında maaş alan emekliye 100 TL zam yaptılar. Bunuda biz yaptırdık. Üçüncüsü emeklinin maaşından yüzde 15 destekleme kesiliyor, kaldıracağız dedik. Yüzde 15'i yüzde 10'a düşürdüler. CHP iktidaran gelmeden vaatleriyle 3 tane iş yaptı. CHP iktidara gelince bu milletin yüzü nasıl gülecek bunu herkes görecek." dedi.

DÜZCELİLERİ UYARDI

İnce, 7 Haziran'da oy kullanacak Düzceli seçmene seslendi ve uyardı. "Düzce'ye söyleyeyim. Belediye, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi, Bakanlar, Milletvekillerinin 3'ü, Başbakan, Cumhurbaşkanı hepsi onlarda. Ey Düzceli yumurtanın hepsi aynı sepete konur mu? Milletvekilinin birini CHP'den yap. Denetlesin onları. Bu kadar basit."

KENAN PAŞA İLE RECEP PAŞA AYNI KİŞİLER

Yalova Milletveili, geçtiğimiz günlerde vefat eden 7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı birbirine benzetti. "Kenan Paşa öldü. Eserleri duruyor. YÖK, seçim barajı, siaysi partiler kanunu, sendikalar kanunu duruyor. Bunların hepsini Kenan Paşa getirmişti. Kenan Paşa ile Recep Paşa aslında aynı kişi Kenan Paşanın tankı vardı, Recep Paşanın toması var. Kenan Paşadan herkes korkuyordu ama cenazesine gidecek parit bulunmadı. Ey Erdoğan, Allah sanada Kenan Paşa kadar ömür versin de onun durumuna düştüğünü görelim."

İnce, CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan vaatleri dile getirerek kaynakları sıraladı. 'para ve kaynak var şeklinde konuşan İnce 'Bize bir tek Akp hesap soramaz, millet sorar.' dedi.

DÜZCE'Yİ İZMİR YAPALIM

İnce Düzcelilerden istediğini şu şekilde anlattı. "Yalova'da Düzce gibi üç aşağı beş yukarı aynı oyu alıyordu. Bugün 15 senede Yalova'yı İzmir yaptık. 1999 yılında CHP'nin Yalova'da oy oranı yüzde 5'ti. Yalova'yı İzmir yacağımı söyledim, yaptık. Düzce'yi de İzmir yapmamız lazım."

İnce son olarak Düzcelilerle karşılıklı tezhürat yaptı ve duygularını dile getirdi. "Burada maya tutmuş. Bu iş olur. Biraz çalışın. Hele buradan bir milletvekili çıkardınız mı çorap söküğü gibi geresi gelir. Bir kişi bir kentin kaderini değiştirebilir. Şimdi buradan bir milletvekili çıkaralım. Burada bir vekil çıkardığınızı göreyim. Söz bir daha geleceğim. O zaman sayıyı ikiye çıkarmak için uğraşacağız. İddianı mantıklı koyacaksın." dedi.

Konuşmasını bitiren İnce sahneden alkışlarla indi. Düzcelilerin bir hayli fazla ilgi gösterdiği İnce, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek Düzce'den ayrıldı.

Haber:Y.SEVER