CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Düzce’nin çeşitli yerlerinde bulunan posterlerinin karalanması partiyi ayağa kaldırdı. CHP Düzce İl Gençlik Kolları, yaşanan çirkin olayı fotoğraflayarak, yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Düzce’de siyaset atmosferinin gerilmemesi için mücadele vermelerine karşılık bazı çevrelerin çirkin davranışlarda bulunduğu belirtilerek, AK Parti’ye yüklenildi.

“Aba altından sopa gösterilircesine…”
Açıklamada şunlar kaydedildi: “Siyaseten gerginliğinizin, hırçınlığınızın ve saldırganlığınızın temelinde yatan kaybetme korkusu olduğunu ve kaybedecek olduğunuzun bilincindeyiz. Bizler söylem ve davranış olarak siyasi nezaket kurallarının dışına çıkmamak adına Düzce il merkezi hudutlarında ve ilçelerimizdeki seçim çalışmalarında karşılaştığımız bazı sorunları ve gördüğümüz bir takım çevreler tarafından aba altından sopa gösterilircesine yapılan hareket ve davranışları bugüne kadar Düzce’mizde siyasi çalışmalara girilmesi, ülkece kutuplaşan siyasetin Düzce de atmosferi bakımından gerilmemesine özen göstermeye çalışıyoruz. Ancak görülüyor ki kendini bilmez bazı bir takım çevreler bizlerin bu iyi niyetini suistimal etmekle kalmayarak çirkin davranışlarla taşıdıkları siyasi ahlakı dışa vurmaya kalkmışlardır.



“CHP gençliği olarak hiçbir olumsuz davranış ve eğleme yönelmeyeceğiz”
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce’nin meydanlarda taşıdığı misyonu ve 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına olan sorumluluğunun bilincinde olarak partimize yapılan kötü davranışlara karşılık bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak hiçbir olumsuz davranış ve eğleme yönelmeyeceğiz. Ancak bu iyi niyetimizi kimse ama hiç kimse suistimal etmeye kalkmasın. Bu çirkin saldırı aynı zamanda korkunun ayak sesleridir. Bizler ötekisi olmayan bir Türkiye’de eşit koşullarda insan gibi yaşamak istiyoruz. Düzce hudutları içerisinde bütün bilboardları kullansanız da, bütün televizyon kanallarında mitingleriniz yayınlansa da, devlet imkanlarını hoyratça kullansanız da şunu unutmayın; korkunun ecele faydası yok gideceksin!”



Haber: C.ÜSTÜNER