CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin CHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine yönelik yaptığı basın toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa İzgin, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’la birlikte katıldı. İnce ve Özcan’ın daveti üzerine Ankara’ya gittiğini ifade eden İzgin, toplantıya İl Başkanı sıfatıyla katılmadığını belirtirken, mecliste CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yle bir araya geldi.

Yalova Milletvekili İnce’nin toplantıda genel başkanlığa aday olup olmayacağıyla ilgili olarak “CHP kurultaylarında aday olunmaz aday gösterilir. Gerekli imza sayısını bulan kişi aday olur. Delege arkadaşlarım bunu takdir ederlerse ben iddia sahibi bir adamım. İddiamdan da vazgeçmiş değilim.” açıklamasında bulunarak adaylığa açık kapı bıraktığı görüldü.

İnce’nin genel başkanlığa adaylığını açıkladığı takdirde Düzce CHP İl Örgütünün nasıl bir politika izleyeceği hakkında bilgi veren İl Başkan İzgin, parti içi görüşmelerin ardından bu konuda nasıl bir yol tavır alacaklarına karar vereceklerini söyledi.
CHP’nin daha önce yapılan son kurultayında genel başkan adayı olarak şuan ki Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkan İnce’ye, CHP’nin Düzce’deki kurultay delegeleri son kurultayda tam destek vermişti.

Haber:Y.SEVER