AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı eğitim, bilgilendirme ve istişare odaklı bölge toplantılarını sürdürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, 2011'de yapılacak genel seçimlerle ilgili Düzce'nin de aralarında bulunduğu 19 ilde bölge toplantısı düzenlediklerini söyledi.

İpek, alınacak seçim kararıyla 12 Haziran 2011'de genel seçim yapmayı planladıklarını belirterek, ''Parlamentodan Şubat ayının sonunda ya da Mart başında seçim kararı alacağız. 90 günlük seçim takvimi başlayacak ve 12 Haziran'da inşallah parlamento seçimlerini, genel seçimlerimizi yapacağız. Ama bundan önce tüm hazırlıklarımızı gözden geçiriyoruz'' dedi.

Milletvekili seçiminde nasıl bir çalışma izleyecekleri konusunda da açıklamalarda bulunan İpek, ''Çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Son kararımızı vermedik. Genel Başkanımızın da il başkanları toplantısında söylediği gibi, halkın isteyeceği adayları belirlemek için çalışma yapacağız'' dedi.

Öte yandan İpek'in “Halkın isteyeceği adayları belirleyeceğiz.” açıklaması AK Parti'nin illerde yaptırmaya başladığı anketlerin aday belirleme noktasında önemli rol oynayacağını gösterdi. Bir çok ilde olduğu gibi Düzce'de de başlayan anketlerde “Genel Seçimlerde hangi partiye oy vereceksiniz?, mevcut milletvekillerinden memnun musunuz?, Hangi milletvekilini tekrar görmek istiyorsunuz” gibi soruların yanı sıra 28 isim sıralanarak milletvekili olarak bu isimlerden hangilerini görmek istersiniz?” sorusu yöneltiliyor. İşte bu sorulardan çıkacak yanıtlar, milletvekili aday adaylarının kaderini belirleyecek. Seçmenin görüşüne göre hareket etme kararı alan AK Parti'de aday adaylarının kendilerini halka iyi anlatması gerektiği ortaya çıkmış oldu.

Haber; A. DEVELİOĞLU