8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İşçi Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Nuray Aslan, Yeni Anayasa ile Türkiye’nin bölünmek üzere olduğunu iddia etti. Aslan, özellikle kadınların, sağlıksız, insanlık dışı çalışma süreleri ve ücretlerle köleleştirildiğini ifade etti.
Yeni Anayasa ile ülkemiz bölünmek isteniyor
Aslan, “ 2013’ün 8 Martını “Analar ağlamasın” yalanlarıyla, analarımız ve kadınlarımızı daha büyük acılara, milletimizi savaşlara sürükleyecek olan, Amerikan planlarının gölgesinde karşılıyoruz. Öcalan’ın talimatlarıyla yapıldığı ortaya çıkan “Yeni Anayasayla” ülkemiz bölünmek, Cumhuriyetimiz yıkılmak isteniyor. Bugün insanlarımız özelliklede kadınlarımız, sağlıksız, insanlık dışı çalışma süreleri ve ücretlerle köleleştirilmiştir. Ama işçilerimiz direndikçe toplumumuzdan destek görmektedir. Cumhuriyetimizin yarattığı aydın birikimiyle işçi mücadelesini birleştirdiğimiz gün, halkımızın tüm sorunları çözülecektir. Kurtuluş savaşıyla kazandığımız topraklar, sular, limanlar yabancılara satılmış, çiftçimiz üretemez hale getirilmiştir. Köylülerimizde harekete geçmiştir. Halkımız çözümünü üretmekte, toprağına, ürününe sahip çıkmak için ayağa kalkmaktadır.”
Türkiye’yi böldürmeyeceğiz
Aslan Türkiye’yi bölmek isteyenlerin Türk kadınının ayakları altında kalacaklarını belirtti.
“ Eğitimsiz bırakılan insanımız hurafelerle korkutularak tarikatların müritleri, hoca efendilerin kurallarına dönüştürülerek, padişahlık özlemleri yayılmaya çalışılmaktadır. Ancak bu çağda bu çabalarda nafiledir. Cumhuriyetimiz 90 yıldır aydınlattığı insanımız bunu kabul etmemektedir. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için milyonların buluştuğu eylemler, Dünyada bir ilktir ve tektir. Milyonları harekete geçiren güçler milli merkez haline gelmektedir, iktidar olmaları da yakındır. Emperyalistler ve Eş Başkanları korku içindedirler yaptıkları tertipler iftiralar bunu göstermektedir, çaresizdirler. Tarihin tekerleği bazen yerinde saysa da asla geri dönmeyecektir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde ilan ediyoruz, Türkiye’yi böldürmeyeceğiz. Bölücüler Türk Milletinin özellikle de kadınların ayakları altında kalacaktır.”

Haber: H.İŞCAN