Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş işadamlarıyla yemekte bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen yemekte 30 Martta yapılacak yerel seçimler için Keleş, işadamlarından destek istedi. Keleş yemekte yaptığı konuşmada sanayicilerin sorunlarını ve beklentilerini iyi bildiğini ifade etti.


Keleş, “İş dünyasından destek talep ediyoruz. Seçimi kazanmamız lazım. Düzce için kabaca birkaç sektör saydığımızda en başta iş dünyası diyoruz. Sanayicimizin bize destek vermesi çok önemli. Sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacımız var. Düzce’nin sorunlarını beklentilerini biliyoruz. Sizlerin nasıl hizmet etmesi gerektiği noktasında daha hızlı hareket etmeye sevk edecektir. Seçim öncesi bize sunacağız katkı çok önemli. Seçimden sonra 5 yıl içinde daha refah huzurlu ortamda işlerinizi yönetebilmeniz adına, belediyenin nasıl rol alması gerektiği noktasında bizlere katkı sunmanız çok önemli.” dedi.


EN ÇOK ETKİLENEN KESİMİZ


Yemekte ayrıca, TSO Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı ve Eski TSO Başkanı Metin Büyük de birer konuşma yaptı. Çakır konuşmasında 17 Aralık olaylarının ardından yaşanan süreçten en çok etkilenen kesim olduklarına dikkat çekti.


Çakır, “Benim iki tane şapkam var. Biri siyasi diğeri kurumsal. Elbette ki buradaki konuştuğum siyasi taraf şahsım ve geçmişimle alakalıdır. Bir ülkenin kalkınması sanayileşmesiyle demokrasisi ile paralel yürüyor. Her iki ayağının birlikte yükselmesi lazım. 30 Mart seçimlerine giriyoruz. Son zamanlardaki gergin dönemden direk etkilenen bir kesimin yemeğindeyiz.” dedi.


BELEDİYE BAŞKANI DÜZCE’Yİ İYİ BİLMELİ


Taşlı ise belediye başkanlığının herkesin yapamayacağını ifade etti.

Taşlı “Bu akşamki toplantının maksadı belli. Düzce’de belediye başkanı olan kişinin Düzce’yi iyi bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başkanlığın çok zor olduğunu ve herkesin yapamayacağını düşünüyorum. Buradaki sanayici arkadaşlarımızın belediye başkanlarından beklentilerini tahmin edebiliyorum. Yerel yönetimlerin sanayicilere ve esnafa sağlayacağı imkânları hatta kanunların üzerine sağlayacağı baskıların kanunların delmesi gerektiğini biliyorum. Bu imtiyazların bu işi bilen birisi olarak Mehmet Keleş tarafından sağlanacağımdan eminim. Bunu şahsi görüşüm olarak söylüyorum.” dedi.

BAŞBAKANIMIZA ÜZÜLÜYORUM


Büyük ise seçimin yerel seçimden çıktığını dile getirdi.


Büyük,“Başbakanımıza üzülüyorum. Herkes evinde otururken o İstanbul’un semtlerini dolaşıyor. Bu nasıl bir mücadeledir. Bunun karşılığını bırakmamamız lazım. Herkes belediye başkanlığı yapar. Bu belediye başkanlığı meselesi değil, ak parti olması meselesidir. 31 Mart’ta hepimizin huzurlu olması lazım.” Diye konuştu.

 

Haber;S.Kaşkır