ak parti düzce milletvekili celal erbay 3 mart dünya özürlüler günü nedeniyle yazalı açıklamada bulundu
3 aralık dünya özürlülerr günü vesilesiyle hatırlamamız gereken en önemli husus ister doğuştan olsun ister sonradan meydana gelmiş olsun özürlü vatandaşlarımızın ihtiyacı olan en zaruri mesele onların mümkün olduğu kadar toplumsal hayata entegre olmaları ve kendi başlarına ayakta kalmalarını sağlayacak ortamların hazırlanmasıdır.
Özürlü vatandaşlarımızın dezavantajlarının azaltılmasına yönelik başta eğitim olmak üzre pek çok alanda yapılması gereken önemli girişimlere ihtiyaç olduğu çok açıktır.
Ak parti hükümeti olarak bu alanda daha yapılacak çok şey olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayarak devrim niteliğinde çok önemli açılımlar sağlanmıştır.
Özürlü vatandaşlarımıza yönelik farklı özürlülere yönelik pek çok eğitim kurumu faliyete geçmiştir.
Hiçbir sosyal güvenceye sahip olmayan özürlü kardeşlerimiz için maaş temini gibi çok önemli gelişmeler hükümetimizin niyet ve vizyonunu göstermeye yeterli önemli göstergelerdir.
Son dönemde hayata geçen yeni sosyal güvenlik sistemindede özürlü vatandaşlarımızın işgücü sahasına katılmalarını sağlayacak ve teşvik edecek mekanizmalar sunulmuştur. Bütün bu gelişmeler özürlüler konusnda ülkemizin önemli ilerlermeler kaydetmesinin önde gelen işaretleridir.
Yapılacak olan çok iş olmasına rağmen hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen politikalar geçmişle kıyaslanamayacak derecede bir gelişme trendinin hakim olmasını sağlamıştır bu vesile ile tüm özürlü vatandaşlarımızın 3 aralık dünya özürlüler gününü kutlarım dedi.