Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yerel seçimlerde Ak Parti tarafından aday gösterilmemesi halinde aday adayı olması muhtemel isimlerin meslekleri de konuşulmaya başladı. Aday adayların mesleklerinin mimar, profesör, mühendis ve avukat olduğu öğrenildi.

Yerel seçimlere yavaş yavaş yaklaşıldığı şu günlerde siyasi partiler seçimleri kazanmak adına çalışmalarına iyice hız verdi. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda başlatılan temayül yoklaması sonucunda hangi belediye başkanları ile yola devam edileceği 15 Ocak'tan sonra belli olacak. Düzce'de mevcut Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Ak Parti tarafından tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği de bu tarihten sonra netlik kazanacak. Ak Parti'nin Keleş ile yola devam kararı almaması halinde ise aday gösterilmesi muhtemel isimler arasında mimar, profesör, mühendis ve avukat olduğu bilgisine ulaşıldı. Keleş'in tekrar aday gösterilmesi, muhtemel adayların da adaylığını koyması halinde ise Keleş'in karşısına güçlü rakiplerin çıkacağı görülüyor.

Bir önceki yerel seçimlerde Düzce'de oyların çoğunluğunu alan Ak Parti'nin 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde mevcut meclis üyelerini aday gösterme yoluna gitmeyeceğinin ilk sinyallerini Düzce Milletvekili Yaşar Yakış verdi. Çoğunluğunu erkek üyelerin oluşturduğu Düzce Belediye Meclisi için bu seçimlerde aday adayı olarak bayanlara ağırlık verileceğini açıklayan Yakış, mevcut üyelerde değişikliğe gidileceğinin sinyallerini de verdi.