Milliyetçi hareket partisinde yeni yönetimin göreve gelmesi sonrasında il başkanı Abdullah Danışmaz ve ekibi tarafından Kadın kolları başkanı Işın Geçgel’in istifası talep edildi. Partinin Belediye Meclis üyesi Hülya Ersoy’unda desteklediği bu istifa isteği bir hafta önce yapılan kadın kolları toplantısında 15 kişilik yönetim kurulu tarafından değerlendirildi ve başkan Geçgel ile yola devam kararı alındı.

Ancak il yönetiminden gelen baskılar üzerine Kadın kolları başkanı Işın Geçgel 17 ekim cumartesi günü il başkanı Danışmaz’a istifasını sözlü olarak açıkladı. İstifanın partinin kadın kolları üyelerinin tepkisini çekmemesi için basına sızdırılmaması kararı alındı.

Danışmaz tarafından istifa kabul edilerek kendisine teşekkür edildi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yerel seçimler sonrasında genel merkezdeki bir toplantıda takdir ve teşekkür edilen ender kadın kolları başkanları arasında yer alan Işın Geçgel’in istifası sonrasında partinin Düzce kadın kolları başkanlığı için ilk akla gelen isim Belediye meclis üyesi Hülya Ersoy oldu. Ancak Ersoy’un iki görevi birden yürütmesi mümkün olmayınca bu kez de yeni kadın kolları başkanlığı için Hülya Küçük ismi kulislerde geçmeye başladı. 21 Ekim Çarşamba günü Milliyetçi hareket partisinin yeni Düzce kadın kolları başkanının açıklanması bekleniyor.