İSKİ yönetmeliğinin değiştiğini ve çıkan kararın Düzce lehine çıktığını söyleyen İsmail Bayram'a Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan'dan cevap geldi. Tozan konunun resmi bir dayanağının olmadığını söyledi.

Tozan, böyle durumlarda resmiyetin önemli olduğunu, Bayramın yaptığı açıklamanın kendi düşüncesi olduğunu savundu. İSKİ'nin 1983 yılında kurulurken su havzaları konusunda bir yasa çıkardığını ve bu yasanın değişmediğini vurgulayan Tozan, böyle bir durumun resmiyete kavuşmadığını, doldurma bilgi olduğunu ifade etti. Düzce'de CHP'ye ait iki belediyenin bulunduğunu fakat kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini söyleyen Tozan, bu durumun sadece halkı avutma söylentisi olduğunu belirtti. Böyle durumların yasaya, yazılı bir metne dayandırılmadan açıklanmasının yanlış olduğunu ifade eden Tozan, İSKİ'nin eskiden uyguladığı yaptırımlara devam edeceği kanısında olduğunu sözlerine ekledi.


Fındık konusuna da değinene Tozan, fındığın bitirildiğini ve çiftçinin köle gibi bir tarafa itildiğini vurguladı. Tozan, vatandaşın fındığı toplamaya başladığını fakat ne bir fiyat verildiğini ne de vatandaşı kurtaracak bir desteğin olduğunu, kısaca çiftçinin mağdur olması için her yolun uygulandığını belirtti. Vatandaşı tüccarın eline bırakan Hükümetin kendine gelerek vatandaşını mağdur etmemesini söyleyen Tozan, bu durumdan çok çelişkili bir sonuç çıktığını, yandaş tüccarların ceplerini doldurma politikası gibi bir politika izlendiği kanısına vardığını vurguladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olması durumunda fındığın en az 7,5 TL olacağını ve Fındık Borsası kurulacağını sözlerine ekleyen Tozan, “Fındık borsası kurularak İspanya ve İtalya'nın yaptığı gibi Avrupa'ya fındığı 5 Euro'dan satacaklarını bunun da 13 TL'ye tekabül ettiğini ifade etti. Fındık politikasının sadece Düzce ve Sakarya'yı etkilediğini belirten Tozan, “Taban arazisi Düzce'de 750 rakım Düzce'de. Yani bu ne demek oluyor Düzce fındığını bitirmek oluyor.” ifadelerine yer verdi.