Anadolu Gençlik Derneği’nin öncülüğünde Arakan, Mısır, Doğu Türkistan, Suriye ve Gazze'de yaşanan zulüm karşısında ölen Müslümanlar adına Cedidiye Camiinde Cuma namazına müteakiben gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Düzce Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar Ana Haber Bültenleri ve bu eksende kurgulanan televizyon dizilerinin yapay gündemlerle milyonlarca insanın oyalandığını belirterek Müslümanların yaşadığı acılara kulak verilmesi gerektiğini belirtti

''Dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikle de İslam Coğrafyasında yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşı gazetelerin dış haberler sayfasında kibrit kutusu kadar bir alanda sıradan haberler olarak verilmektedir'' Diyen Alemdar medyanın yanlışlarla yönetildiğini vurguladı.

Alemdar, islam ülkelerinin suni gündemlerle oyalandığını öne sürdü.

Alemdar,'' Ne olduda giyabi cenaze namazı kılınacak diyenler bile oldu. Emperyalist ve Siyonistler adım, adım hedeflerine ilerlerken İslam aleminin dağınıklığı işlerini kolaylaştırmakta, İslam ülkelerindeki idareciler ise suni gündemi oyalamaktadırlar'' dedi.

Anadolu gençlik Derneğinin düzenlediği bu etkinliğin asıl amacının İslam Birliğini sağlamak olduğunu da söyleyen Alemdar '' Ne mutlu zulme razı olmayanlara, ne mutlu zulme başkaldıranlara'' diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşma sonrası Tekbir çekilerek dua okundu.



Haber: S.MELEN