Akçakoca'da katıldığı bir törende yaptığı konuşmasında ilçenin ve bölgenin sorunları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çakır, Düzce'nin her sorununu en ince detaylarına kadar araştırdıklarını, tespitleri bir rapor haline getirdiklerini belirterek, “Bunların tespitinde de çözümünde de ayrı ayrı değil üç arkadaş birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Eğitimin bir gönül işi olduğunu vurgulayan Çakır, “Beş yıllık ilkokul eğitiminin 8 yıla çıkarılmasının yetmezliği üzerinde görüşler değerlendiriliyor, yeniden gözden geçiriliyor ve ilköğretimi 5+5+1 ya da 12 yıla çıkarma planları yapıyoruz. Daha önceki hükümetlerin aksine bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz” dedi.

Düzce'nin eğitim sorunları ile ilgili herkesten akıl istediğini, bunu gerçekten önemsediğini vurgulayan Çakır, “Akçakoca İşletme Fakültesi'ni üstüme yıktınız. Gereken ne ise elimden gelen gayreti göstereceğimi bilmenizi isterim.

Diğer vekil arkadaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz. İnşallah bu sorunu çözüme kavuştuğunu bu dönem içinde göreceğiz. Bu konuda YÖK'le bir görüşmemiz oldu. Allah mahcup etmesin” diyerek sürdürdü.

Haber; C. ÜSTÜNER