Ak Parti'nin aday adaylık süreci başlarken bu süreç içerisinde aday adaylığı başvuruları da başlamıştı. Kaynaşlı'da da bugün aday adaylığı konusunda gelişmeler yaşandı. 1994-1999 yılları arasında Refah Partisi'nden Kaynaşlı Belediye Başkanı olan İsmail Korkmaz, şimdi de yerel seçimler için Ak Parti'den aday adayı oldu. Bugün düzenlenen programla başvurusunu Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'e teslim eden Korkmaz, “Geçmiş yıllarda da Birol Başkanımla çalıştım. Ben zaten bu göreve yabancı değilim. Daha öncede bu görevi yaptığım için zorluk çekeceğimi sanmıyorum. Başvurumun hayırlı olmasını tememni ediyorum.” dedi.

“Bu halka ihanet olur:”

Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal ile aralarının açık olduğu bilinen Birol Şahin, bu konuda yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Genel Merkez'in yeniden Altundal'ı seçmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Şahin, böyle bir şey olması halinde ne yaparsınız sorusuna da, “Genel Merkezi'mizin böyle bir karar alacağını sanmıyorum. Bence ihtimal bile yok. Çünkü halkımız istemiyor. Ama yine de böyle bir şey olursa bu halka ihanet olur. Halkın istemediği birinin bu görevi yapması son derece yanlıştır.” şeklinde konuştu.

“Anında istifa ederim.”

Bu zamana kadar girdiği hiçbir seçimi kaybetmediğini ve Ak Parti'nin yerel seçimlerde Kaynaşlı'yı yeniden alacağına inancının sonsuz olduğunu da belirten Başkan Şahin, “Partimiz yine Kaynaşlı'yı alacaktır. Eğer böyle bir şey olmazda Kaynaşlı'dan seçimi kaybedersek anında istifa ederim. Bu zamana kadar hiçbir seçimi kaybetmedim. Kaybettiğim zamanda istifa ederim.” ifadelerine yer verdi.