MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, yönetim kurulu üyeleri Ömer Zeki ve Dursun Can ile televizyonumuzu ziyaret etti Danışmaz, Düzce’de son günlerde gündemde olan 5 kat imar izni ile İstanbul Caddesi’nin trafiğe kapanması konusunda bazı açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL CADDESİ TRAFİĞE KAPATILAMAZ

Spor sokağın zamanın belediye başkanı Ruhi Kurnaz, Gaziantep Caddesi’nin de bir önceki dönem belediye başkanı olan Mehmet Keleş tarafından trafiğe kapatıldığını hatırlatan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, İstanbul Caddesi’nin de şimdi Belediye Başkanı İsmail bayram tarafından trafiğe kapatılmak istendiğini belirterek, bu düşüncenin özellikle cadde üzerinde bulunan esnafı zor durumda bırakacağını, alternatif çevre yollar yapılmadan bu projenin düşünülmesinin çok yanlış olduğunu vurguladı.

Danışmaz, “ İstanbul caddesinin oradaki esnafın görüşü alınmadan kapatma çalışmasına gidilmesini en büyük gaflet olarak görüyorum. Böyle bir durum varsa öncelikle oradaki esnafla toplantı yapılarak karşılıklı görüş alışverişi ile yapılması gereken yapılmalıdır. İstanbul caddesini kapatmak demek düzce trafiğini felç etmek demektir. Öncelikle trafiği rahatlatacak çevre yollar açıldıktan sonra gereken yapılmalıdır. ”dedi.

DÜZCE 4 KATI KALDIRABİLİR

1999 depremleri sonrası Düzce’de imar izninin önce 2 kata düşürülüp sonra 3 ‘e çıkarılması, bazı binalarda 4 kata izin verilmesi, bugünlerde ise 5 kata kadar izin verileceğini konusunu değerlendiren Danışmaz, Düzce’nin 4 katı kaldırabileceğini belirtti.

Danışmaz, “ Düzce 5 katı kaldırır, ama biz 5 kat istemiyoruz. Ancak 4 katın belediye tarafından müsaade edilmesine sıcak bakıyoruz. Çünkü Düzce’de 3+ çatı katı olarak tabir edilen kaçak yapılarla binaların kat sayısı Düzce’de 4-5 kata çıktı. Çatı katları kaldırılarak mevcut binlarla birleştirildiğinde bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.” Diye konuştu.

GENEL MERKEZ LAYIK GÖRÜRSE YENİDEN ADAY OLURUM

MHP’nin 28 Aralık’tan itibaren ilçelerden başlamak üzere kongre süreceğine gireceğini belirten Danışmaz, Mart ayında yapılacak il kongresi öncesinde parti genel merkezinin mevcut il başkanları ile devam etme kararının olduğunu, genel merkezin vereceği karar göre yeniden adaylığını koyabileceğini söyledi.

Danışmaz, “ il başkanları toplantısında genel merkez mevcut il başkanları ile devam etme siteği olduğunu söyledi. Ama biz kendi delegelerimiz ve parti büyükleri ile yapacağımız istişarelerin ardından ya devam edeceğiz, ya da buraya kadar diyeceğiz. Onların vermiş olduğu karar doğrultusunda devam edeceğiz. Tabi layık görürlerse devam etmek isteriz.

KONGRELER 28 ARALIK’TA BAŞLIYOR

MHP Kongre süreci 28 Aralık’ta Gölyaka ile başlayacak. 29 Aralık’ta Gümüşova, 4 Şubat Çilimli, 5 Şubat Cumayeri, 1 Şubat Yığılca, 12 Şubat Kaynaşlı, 18 Şubat Akçakoca 19 Şubat merkez ilçe ile devam edecek. 18 Mart 2012 tarihinde ise il kongresi gerçekleştirilecek.

Haber; H. İŞCAN