Düzce’de gözler en çok aday adayı başvurusunun yapıldığı AK Parti’nin aday listesindeydi. Merakla beklenen liste sonunda açıklandı. Ak Parti’den birinci sıra Milletvekili adayı, Savunma Sanayi Müsteşarı Faruk Özlü ikinci sıra adayı Fevai Arslan, üçüncü sıra adayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Siyasi Danışmanı Ayşe KEŞİR oldu.
Üç isim arasından en sürpriz olanı Ayşe Keşir oldu. İkinci tercihi Düzce olan Keşir, kesin olmayan bilgilere göre Düzce’den üçüncü sıra milletvekili adayı oldu.

Keşir kimdir?

Düzce Doğumlu olan Keşir, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kollarının kurucu yönetim kurulu üyesi. 2002 seçimlerinde İstanbul 3. Bölge SKM Basın Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 8 Mayıs 2005 tarihinde 1. Olağan Kongreden sonra, MKYK ve Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevine getirildi (2005-2007). 2006 yılında Ak Parti İktidarında Sosyal Politika Uygulamaları I ve II yayınlarını hazırladı ve tüm kadın kolları teşkilatlardaki eğitim organizasyonunu yönetti. Ardından Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görev yaptı (2007-2012). Bu görevi esnasında, kadın kollarının ulusal ve uluslararası çalışmalarının tanıtım ve medya planlamasını yürüttü. Kısa filmler, yayınlar ve broşürler hazırladı. 2009 seçimlerinde Ankara Altındağ ve Büyükşehir Meclis Üyesi seçildi.

Arslan kimdir?

Fevai Arslan, 12 Temmuz 1966'da Düzce'de doğdu. İş Adamı; Düzce İmam Hatip Lisesini bitirdi. Serbest ticaretle uğraştı. 24. Dönem Düzce Milletvekili.

2011 yılı genel seçimlerinde temayülde birinci çıkan ancak, listeye giremeyen isimlerden biri olan Savunma Sanayi Müsteşarı Faruk Özlü bu dönem amacına ulaşanlardan oldu. Kesin olmayan bilgilere göre Özlü, bu dönem Ak parti’de Düzce’nin Milletvekili adayı.

Özlü kimdir?

Dr. Faruk ÖZLÜ 1962 Düzce doğumlu. 2001 yılında Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Dr. Faruk ÖZLÜ, 2002 yılından itibaren Kara ve Deniz Araçları Havacılık ve Uzay, Elektronik Harp, Muhabere ve Bilgi Sistemleri, Roket, Füze ve Mühimmat projelerinden sorumlu Savunma Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı ve 2008-2011 yılları arasında Kurumsal Yönetim Hizmetleri’nden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Dr. Faruk ÖZLÜ, yeni yapılanma altında Sistem Projeleri ve Lojistik’ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.

66 aday adayı yarıştı

7 Haziran’daki genel seçimler için Düzce’de AK Parti’den 66 aday adayı, milletvekili adayı olabilmek için yarışmıştı.AK Parti, 45 günlük süreçte Düzce’de milletvekili adaylarını belirleme noktasında parti içi temayül yoklaması, STK temayül yoklaması ve anket çalışmaları gerçekleştirmişti. Bunun yanı sıra yaklaşık bir aydır Ankara’da bulunan aday adayları AK Parti Genel Merkezi’nde kulis çalışması yaparak listede yer alabilme mücadelesi verdi.
 

BOLU

1. ALİ ERCOŞKUN - YÖNETİCİ - ÖZEL SEKTÖR
2. FEHMİ KÜPÇÜ - AVUKAT
3. MEHMET EMİN GÜZ - AVUKAT

SAKARYA

1. AYŞENUR İSLAM - ÖGRETİM ÜYESİ
2. MUSTAFA İSEN - ÖĞRETİM ÜYESİ
3. ALİ İHSAN YAVUZ - AVUKAT
4. RECEP UNCUOĞLU - MÜHENDİS
5. ALİ İNCİ - ÖĞRETMEN
6. RECEP HACIEYÜPOĞLU - AVUKAT
7. BİLGEHAN DOĞRU - DOKTOR