Yerel Seçim hareketliliğinin başladığı Düzce'de iktidar kanadında aday adaylıkları için her gün yeni bir isim gündeme gelirken muhalefette ise aday sessizliği devam ediyor. Ana muhalefet CHP, Akçakoca ve Yığılca'da mevcut başkanlarla yola devam etme kararı alırken merkez belediyesi için ise gündeme gelen ilk isim İl Başkanı Basri Karslıoğlu oldu.

Merkez için Karslıoğlu, İGM için Kurtuluş

Geçtiğimiz günlerde Öncü TV'de Haftaya Bakış programına konuk olan CHP'nin Düzce'den Sorumlu Milletvekili Tanju Özcan, adaylık konusunda yaptığı değerlendirmede çok kuvvetli adaylarla seçim yarışına gireceklerini açıklamıştı. Parti olarak demokratik bir aday belirleme sistemi uygulayacaklarının altını çizen Özcan, en çok oyu alan ismin aday olacağını vurgulamış, Düzce Belediye Başkanlığı için aday telaffuz etmesi istendiğinde ise CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nun başkanlık konusunda kamuoyundan yoğun bir teveccüh aldığını açıklamıştı. Ekim ya da kasım ayı içerisinde adayların tamamının açıklanacağı CHP'de merkez belediyesi için en muhtemel aday Basri Karslıoğlu'nun sinyali Milletvekili Özcan tarafından Öncü ekranlarında ilk kez verilirken Eski Baro Başkanı Ahmet Kurtuluş'un da İl Genel Meclisi aday adaylığı hazırlığında olduğu öğrenildi.

"Beklentimin karşılığını alamadığım tek il"

Öte yandan Düzce'de oy oranını ve belediye sayısını arttırma hedefinde olan CHP, 2014 seçimlerinde AK Parti'nin alternatifi olduğunu hissettirmek istiyor. Parti Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Beklentimin karşılığını alamadığım tek il" dediği Düzce'de 2009 seçimlerinde sadece 2 belediyenin kazanılmasından duyduğu hayal kırıklığı biliniyor. Bu doğrultuda partinin tüm kademeleri de bu seçimde umutların boşa çıkmaması için yoğun bir çalışma yürütüyor. Aday adaylığı için henüz Fikret Albayrak ve Bünyamin Şahin dışında isim zikredilmemesi ve son olarak Düzce Belediye Başkanlığı için İl Başkanı Basri Karslıoğlu'nun adının gündeme gelmesi CHP'nin Düzce'de aday sıkıntısı yaşadığı görüşünü kuvvetlendiriyor.

 

Haber; C.ÜSTÜNER