25 Ekim tarihinde Meral Akşener'in genel başkanlığında siyasi arenadaki yerini alan İYİ Parti'nin Düzce'deki Kurucu İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Ankara'da genel merkez nezdinde gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Öncü Ana Haber'e İYİ Parti'nin Düzce'deki yönetim kuruluna ilişkin bazı isimleri paylaşmıştı. Buna göre, Merkez İlçe Başkanı Yunus Özay Er, Gümüşova İlçe Başkanı Ramazan Özdemir ve Cumayeri İlçe Başkanı Ahmet İpek olmuştu. Şekillenen bu isimlerin ardından yönetim kurulunu ve merkez ilçe yönetim kurulunu kamuoyuyla paylaşan Katırcıoğlu, Ankara ziyaretinin ardından ayağının tozuyla konuk olduğu Öncü TV ekranlarında yayınlanan "Hayatın İçinden" programında önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Gümüşova ve Cumayeri haricindeki ilçelere ilişkin değerlendirme yapan Katırcıoğlu, Akçakoca gibi oy potansiyeli yüksek ilçeler için genel merkezden ek süre istediklerini ve detaylı bir çalışma içerisinde olduklarını paylaştı.

"Biz Türkiye'nin milli takımıyız"
Yeni bir parti kurmanın zor olduğunun da altını çizen Katırcıoğlu, yönetim kurulu listesini değerlendirdi ve listenin gerek mesleki gerek siyasi açıdan geniş bir yelpazesi olduğunu kaydetti. Katırcıoğlu şöyle konuştu:

"Bu arkadaşlar iyi eğitim almış, son derece kaliteli arkadaşlar. Biz bu partinin temellerini atıp bu yiğitlere, bu delikanlılara Düzce'nin sorumluluğunu, Türkiye'nin sorumluluğunu teslim edeceğiz. Süper Lig'deki takımları düşünün. Süper Lig’deki takımlar kendi aralarında rekabet eder ama bu takımlardan bir milli takım çıkar ve bu takımları tutan herkes milli takıma sahip çıkar, yüreğine basar. Biz Türkiye'nin milli takımıyız. Bu listelerin içerisinde her siyasi görüşünden ama hedefi ve bekası aynı olan arkadaşlarımız var."

“Düzce'de çok ciddi bir siyasi deprem yaptı”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2019 seçimlerine ilişkin yapılan anket verilerine dayanarak söylediği "Yüzde 20'ye yakın bir oy potansiyelimiz var." sözünü de değerlendiren Katırcıoğlu, şu sözleri kaydetti.

"İYİ Parti'nin kurulması Düzce'de çok ciddi bir siyasi deprem yaptı. Bu yüzde 20 oranı bizim değil bizzat iktidarın yapmış olduğu anketin sonucudur. Siyasi arenaya inildiği zaman bu oy oranı daha da artacaktır."

Akşener Düzce'ye geliyor
Katırcıoğlu ayrıca il başkanlığı binası için de çalışmaların hızla sürdüğünü kaydederken İl Başkanlığı binasının açılışını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla gerçekleştireceklerini söyledi.

Katırcıoğlu, "Genel Başkanımız Düzce'ye büyük önem veriyor. Bu noktada il başkanlığı binamızın açılışı için hazırlıklarımızı genel başkanımızın katılımıyla gerçekleşecek şekilde yapmamız talimatı verildi. Tarih olarak genel başkanımızın programına göre 2018'in önü ya da sonrası diyebiliriz." sözlerini kaydetti.

"Parlamenter sisteme döneceğiz"        
Katırcıoğlu, İYİ Parti'nin Türkiye hedeflerini de anlattı. 2019'da yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ni kazanmaları durumunda yeniden parlamenter sisteme dönmek için çalışacaklarını kaydederken "Tek adamlık sistemi bize uygun değil." dedi.

"Devletin okulu, öğretmeni niteliksiz mi?"
Ayrıca bir ülkenin geleceğinin çocuklar olduğunun da altını çizen Katırcıoğlu, eğitim sisteminin önemine vurgu yaptı ve Türkiye'nin ihtiyacı olan eğitim modelinin milli eğitim olduğunu kaydetti.

Katırcıoğlu, "Eğitim partiler üstü mesele olması lazım. Eğitimde çizgi asla bozulmaz. Eğitimde esas olan eğitimin eğitimcilerin eline verilmesidir. Bakın bugün evlere şenlik bir Milli Eğitim Bakanımız var. Kimse kusura bakmasın. Yeni TEOG sistemini anlatırken beyefendi dedi ki: “TEOG sistemi kalkıyor, yeni bir sistem geliyor.” Peki merakla bekliyoruz. “Çocuklar evlerine ikametlerine en yakın okullara gidecekler.” Cümle devam ediyor. “Nitelikli okulların sınavları yapılacak.” Şimdi ben sizin anlayacağınız dilden söyleyeyim. Ey Milli Eğitim Bakanı! Devlet okulları niteliksiz okul mu? Siz böyle devlet okullarındaki görev yapan öğretmenlere siz niteliksiz okulda görev yapıyorsunuz imasını nasıl bulursunuz. Bu hakareti, bu ifade tarzını hangi haddinizle söylersiniz. Onun için diyorum ki eğitim, eğitimcilerin elinde olmak zorunda. Birilerinin hatırı, gönülü olsun diye bakanlık, müsteşarlık verilmez. Onun için bizim birinci olmazsa olmazlardan bir tanesi eğitim sistemine köklü bir neşter vurmak. Bunun birinci aşaması da eğitim eğitimcilerin elinde olacak. Yoksa siz atın önüne et, itin önüne ot koyarsanız ne at memnun olur, ne it memnun olur. Bizim kat edeceğimiz çok mesafe var. Eğitim her şeyden önce siyaset üzeri olmak zorunda.” dedi.

"Boş oy kullandık diye genel başkan bana fırça attı"
MHP'den ve belediye meclis üyeliğinden istifasına ilişkin de ilk defa Öncü TV ekranlarında yayınlanan Hayatın İçinden programında açıklamalarda bulunan Katırcıoğlu, şöyle konuştu:

"Son dönemde beni derinden yaralayan çok üzen bir husus oldu. Düzce kamuoyunun nedenini ve gerekçelerini bilmesi gerekiyor. 31 belediye meclis üyesi içerisinden bir belediye başkanı seçilecekti. Biz o dönemde 10 meclis üyesi arkadaş görev yapıyorduk ve biz içimizden bir arkadaşın başkan adayı olmasına en azından dik duruşumuzun kamuoyu tarafından görülmesini talep ettik ancak bu ısrarla il başkanlığı tarafından reddedildi. Ben bu konu ile ilgili yerel yönetimlerden sorumlu genel başkanımız Sadir Durmaz'la telefon görüşmesi yaptım kendisi aynen bana şu cümleleri söyledi. “Yazılı olmasa da AK Parti ile bir centilmenlik anlaşmamız var bundan dolayı aday çıkartmayacağız.” dedi. Bu gerçekten çok kabul edilebilir bir tavır değildi. Ben bu durum karşısında çok yaralandım üzüldüm bunun tarifi mümkün değil. Şahsım adına kendimi çok kullanılmış hissettim. Seçim yapıldıktan sonra genel başkan yardımcısı beni aradı “Ne yaptınız?” ile ilgili tabiri caizse bana fırça attı “Neden boş oy kullandınız?” diye. Bunu ilk defa yayında açıklıyorum. Bu benim için çok uygun olmayan yersiz bir açıklama ama Düzce kamuoyunun bazı şeyleri bilmesi lazım. Böyle bir tavır bizim çizgilerimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda asla kabul edilebilir bir şey değildir."

Haber: G.TEMEL