7 Haziran’da Düzce’de üçüncü parti konumuna düşen Milliyetçi Hareket Partisi 1 Kasım seçimlerine yepyeni bir liste ile girecek.  Yüksek Seçim Kuruluna listelerin teslim edileceği son gün Milliyetçi Hareket Partisi 1 Kasım 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde MHP'yi temsil edecek milletvekili adayları listesini açıkladı.Milliyetçi Hareket Partisi Öncü Medya Grubunun daha önceden duyurduğu gibi 1 Kasım seçimlerine 1. sıra Osman Çakmak, 2. Sıra Bahri Temeltaş, 3. Sıra Celal Kasapoğlu isimleri ile girecek.

Bilindiği gibi 7 Haziran seçimlerinde 1. Sıra milletvekili adayı olan Abdullah Danışmaz, yeniden adaylığını koymamıştı. 2. Sıra aday Suat Konuk ve 3. Sıra aday Demet Günday yeniden milletvekili aday adayı olsa da 1 Kasım seçimlerinde listede kendilerine yer bulamadı.  Genel merkezin listede baştan sona yenilik yapması, 7 Haziran’daki yenilginin faturasının adaylara kesildiği şeklinde yorumlandı.

Çakmak Kimdir?

MHP’nin 1. Sıra Milletvekili adayı Osman Çakmak, Balıkesir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Sakarya Üniversitesinde Türk Dili alanında yüksek lisans yapan Çakmak, 98 yılından bu yana Düzce’de bir çok okulda Türkçe ve edebiyat öğretmenliği yaptı. Çakmak 2010 yılından bu yana da TÜRK Eğitim Sen Düzce İl Temsilcisiydi.

Temeltaş Kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisi olan MHP’nin 2. Sıra milletvekili adayı Bahri Temeltaş, uzun yıllar yurt dışı ve yurt içinde bir çok firmada yönetici olarak çalıştı. Akçakocalı olan Temeltaş, Erdemir Demir Çelik A.Ş.’den emekli.

Kasapoğlu kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü mezunu olan MHP’nin 3. Sıra adayı Celal Kasapoğlu,2003 yılından beri aile şirketinde inşaat malzemeleri satışı ve taahhüt işleri konusunda faaliyet gösteriyor. Kasapoğlu ayrıca, 2012 yılından beri bankalara özel şahıs ve şirketlere gayrimenkul değerleme hizmeti veriyor. MHP’nin adayı Celal Kasapoğlu Eski Belediye Başkanlarından Celal Kasapoğlu ve Afer Tütüncüoğlu'nun torunu.