CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Kurban Bayramı'nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den randevu talep etmiş, aradan çok zaman geçmeden Bakan Özlü'nün randevu talebine cevap vermesiyle birlikte dün beklenen görüşme gerçekleşmişti. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve beraberindeki heyet, içerisinde Düzce'ye dair tespit ettikleri sorunların yer aldığı bir dosyayla birlikte Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü ziyaret etti.

Tozan, gerçekleştirdikleri ziyaretin hemen ardından  Öncü Ana Haber bültenine canlı telefon bağlantısıyla konuk olarak o görüşmenin detaylarını paylaştı.

“Batı Karadeniz’den buraya hasta akını olur”

Rapordaki iki önemli başlığı açıklayan Tozan, Muncurlu Devlet Hastanesi’ni, Onkoloji ve Araştırma Merkezi’ne dönüştürmekle ilgili bir önerge sunduklarını ifade ederek şunları ekledi:  “Düzce’de ciddi miktarda kanser hastası var ve en yakın merkez Kocaeli’de. Hastalarımız İstanbul ve Ankara’ya gidip tedavi olmak zorunda kalıyorlar. Kemoterapi ve radyoterapi alan hastalarımızın 2 3 saatlik yolculukları çok ıstıraplı ve eziyetli geçiyor. Burada bir hastane yapılırsa Batı Karadeniz’den buraya Ereğli, Zonguldak, Bolu hatta Sakarya’dan bile hasta gelebileceğine dair bir öneride bulunduk” dedi.

Başkan Tozan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün, Düzce’ye bir onkoloji merkezi kurulmasını daha önce de gündeme getirdiğini ancak onkolog bulunamaz endişesi yaşandığından dolayı geri adım atıldığını söyleyerek Özlü’nün bu konu üzerine yeniden yoğunlaşacağı bilgisini verdi.


“Doğalgaza %40 indirimle teşvik sağlanmalı”

Tozan, Bakan Özlü'yle gerçekleştirdikleri görüşmedeki bir diğer gündem maddesinin ise Düzce'nin her kış çilesi haline gelen hava kirliliği olduğunu açıkladı.

Başkan Tozan, Bakan Özlü’den hava kirliliği ve buna bağlı olarak doğalgaza teşvik indirimiyle ilgili yasal bir düzenleme yapılmasını istediklerini belirterek şöyle devam etti: “Düzce koruma bölgesi ilan edilmeli Doğalgaza % 40 bir indirim teşvik sağlanmalı. Ekonomik anlamda bunu sağlayamayacak ailelere uzun vadede faizsiz kredi verilmeli gibi teklifte bulunduk. Uluslararası anlaşmalar yapıyoruz. Tüketmesek dahi yaptığımız anlaşma gereği biz ödüyoruz. Geçen sene tükettiğimizden daha fazla para ödedik. Düzce’de %40 indirim olsa Devletin bir zararı yok biz sadece Düzce’de yaşayan hemşerilerimizin sağlığını korumuş oluruz”.

Ayrıca Tozan, Bakan Özlü'nün de katkılarıyla önümüzdeki günlerde iktidar ve muhalefet iş birliğinde Düzce'yi güzel bir siyasi tablonun beklediğini de ifade etti.