Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce İl Teşkilatı'nın başına gelecek ismin kim olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Bugüne kadar kamuoyunda adı zikredilen isimlere ilaveten İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun "referansı" ile eski il ve TSO Başkanı Metin Büyük, Gölyaka Belediyesi eski başkan adaylarından Yakup Demircan ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şenoğlu'nun da adından söz edilmeye başlandı. Büyük, Demircan ve Şenoğlu'nun görevi bırakmaya hazırlanan İl Başkanı Kaşıkoğlu'nun referansıyla il başkanlığına talip oldukları kulislerde konuşuluyor.


4 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan AK Parti Düzce İl Kongresi için bugüne kadar 15'e yakın ismin adı kamuoyuna yansımış durumda... Genel kurul öncesi adı kamuoyunda duyulan isimler öncelikle delegelerin, il yönetim kurulu üyelerinin, belediye başkanlarının ve partililerin gözüne girebilmek için çaba sarf ediyor.

Yeni başkanı bekleyenler

Seçilecek yeni il başkanının AK Parti'yi seçime taşıyacak yönetimin başında olması açısından da büyük önem taşıyor. 2015 Genel Seçimleri sürecinde milletvekili adaylarının tespitinde etkileyici bir faktör oluşturacak olması il başkanlığı seçimlerini daha cazip kılıyor. Bu nedenle 4 Ocak'ta yapılacak İl Başkanlığı Seçimi'nde rakipsiz olarak tek listeyle seçime girecek kişiyi yoğun bir dönem bekliyor. Metin Kaşıkoğlu'ndan görevi devralacak ismin partiyi en iyi şekilde göğüslemesi beklenirken buna paralel olarak genel merkezin de ince eleyip sık dokuma yoluna gidiyor.

Özellikle yeni yönetimin, milletvekilleri ve belediye başkanı ile uyum içerisinde bir çalışma yürütmesi, iç çekişmelerin artık tarih olması isteniyor. Son olarak merkez ilçe kongresinde daha önceki kongrelerde soğuk rüzgarlar estiren konuşmaların bir yana bırakılıp kürsüye çıkan her ismin birlik-beraberlik mesajları vermesi de "Genel merkez bir uyarı yaptı?" şeklinde yorumlara neden olmuştu. Artık kavga ortamının bir kenara bırakılmasını isteyen partililer de koltuğa oturacak yeni il başkanının toparlayıcı bir yönetim benimsemesini bekliyor.

Vekiller kimi destekleyecek?

Öte yandan İl Başkanı Kaşıkoğlu'nun referansının yanında üç milletvekili İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır'ın kime veya kimlere referans olacakları bilinmezliğini koruyor. Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve ilçe belediye başkanlarının da hangi aday üzerinde "karar" kılacakları ilerleyen günlerde belli olacak. İkinci bir listenin veya adayın zor gibi göründüğü AK Parti'de şimdi bugüne kadar adı açıklanan adaylara ilaveten yeni isimlerin çıkıp çıkmayacağı da yine önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

 

Haber:E.TAYHAN