CHP Düzce İl Başkanı Nurettin Türkmen yolsuzluklar, istifalar ve basına yapılan sansürle ilgili basın açıklaması yaptı.

YOLSUZLUĞUN 3 AYAĞI VAR

Yolsuzluk yapmanın ve devleti dolandırmanın 3 ayağı olduğunu belirten Türkmen, “Birinci ayağı, yolsuzluğa izin verecek kirli bir siyasetçi. İkinci ayağı o siyasetçinin emrindeki bürokratlar. Üçüncü ayağı devleti hortumlamayı iş edinen kirli iş adamı. Biz buna şeytan üçgeni diyoruz. Siyasetçi var mı var, bürokrat var mı var, iş adamı var mı var. Dört bakanın adının karıştığı, çocuklarının adının karıştığı ciddi bir olay var. Sıradan bir olay değil, örgütlü bir olay. Bilinçli bir olay. Devleti hortumlayan bir yapı var karşımızda.” dedi.

ÇOK GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR

Operasyonların ardından başbakan ve bakanların sergilediği tavrı eleştiren Türkmen, “Adı yolsuzluğa bulaşan bakanlar hemen Ankara’ya, başbakana gelir biz temiziz, çocuklarımız da temiz, asla kirli işlere bulaşmadık. Ama eliniz rahat olsun biz size istifa dilekçemizi veriyoruz. Hiç kimseye de müdahale etmeyin. Biz tertemiz insanlarız derlerdi istifa dilekçelerini verirlerdi. Başbakan da çıkar şunu söylerdi “ben bakanlarıma, polislerime devletime savcılarıma güveniyorum.” Derdi, onların istifa dilekçelerini kabul eder, bağımsız yargı karar verecek der susardı. 76 milyon vatandaş alkışlardı. Hiçbirimizin söyleyecek bir şeyi kalmazdı. Bakanlara da teşekkür ederdik, sizin temiz olduğunuz davranışınızdan belli derdik. Yapılan bizce çok geç alınmış bir karar. Bence Bakanlıktan istifa etmeleri yetmez, milletvekilliğini bırakıp dokunulmazlık zırhını çıkarmaları gerekiyor. Yani Bakanların yaptıkları yetmez ama evet demek daha doğru gibime geliyor.” ifadelerini kullandı.

BASINA SANSÜRE KILIF OLAMAZ

Türkmen basına yapılan sansürle ilgili olarak Türkmen, Dünyada basın özgürlüğünün kısıtlandığı, İran’da, ÇİN’de, Kuzey Kore’de böyle bir uygulama yok. AB girmeye çalışan, ileri demokrasiden bahsedilen bir ülkede hukuk, basın özgürlüğü ayaklar altına alınmıştır. 12 Eylül ihtilalinde dahi böyle bir şey yaşanmamıştır. Hiçbir gerekçe, hiçbir neden basına sansür uygulanması için kılıf olamaz. Ülkede vatandaşların son derece duyarlı olduğu yolsuzluk rüşvet gibi meselelerin gündem olduğu bir ortamda hükümetin gazetecilerin görevlerini yapmalarını zorlaştırıcı tutum içerisine girmesi basın camiası kadar bizleride üzmüş, AKP Hükümetinin demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden ne kadar hoşlanmadığını görmüş bulunuyoruz.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR