CHP Düzce Kadın Kolları Başkanı İlknur Başak Tütüncü, bugün yaptığı basın açıklaması ile AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’e yüklendi.

“Belediye başkanları o şehrin halkına hesap vermeden gidemezler”
Yerel bir gazeteye verdiği röportajında Keskin’e, Mehmet Keleş’in istifasının arkasında ne olduğunu Düzce kamuoyuna açıklamak zorunda olduğunu belirtmesi üzerine Keskin’in, ‘Kendi içlerinde sıkıntılı ve problemleri var. İç dinamiklerini düzeltmeleri gerekiyor’ iddialarına Tütüncü şu yanıtı verdi:

“Ben kendi iç dinamiklerimize baktım ancak bir problem göremedim. Bizim birbirimizle bir derdimiz yok. İl ve ilçe başkanlarımızla bütün örgütümüzle uyum içerisinde çalışıyoruz. Ama bir şehrin belediye başkanı istifa ediyor ya da ettiriliyorsa bu parti iç dinamiği olmaz. Mesela ben ya da siz Sayın Keskin, istifa etseniz bu partilerimizin iç dinamiği olur. Sadece partimize ve üyelerimize hesap veririz. Ama belediye başkanları o şehrin halkına hesap vermeden gidemezler. Giderse de bu konuyla ilgili bizlerin cevap beklemek en doğal hakkıdır. Bir derdimiz olduğunu söylemişsiniz. Derdimiz, ülkemizin huzuru, kalkınması ve refahı. Keşke siz de bunu dert edinseniz.”

“Sanki yerel yönetimleri siz yönetmiyorsunuz gibi rahatsızız demişsiniz”
Keskin’in aynı demecinde yüksek katlı binalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmesini de eleştiren Tütüncü şöyle konuştu:

“Sanki yerel yönetimleri siz yönetmiyormuşsunuz gibi, yüksek katlı binalardan rahatsızız demişsiniz. Biz de rahatsızız. Depremin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen prefabrik okullarımızın olduğundan şikayet etmişsiniz. Söylemlere baktığınızda sanırsınız iktidarın değil, muhalefetin il başkanı. Azmimilli de o yıl doğan çocuklar doktor çıktı, o yıl doğan çocuklar askere gidecek siz hale o binayı yenileyemediniz. Kendi ağzınızla bunu itiraf ediyorsunuz. E bu da bir meziyettir sağ olunuz.”

“Seçimle gelen seçimle gitmeliydi”
Tütüncü son olarak Hecinler bölgesine 16 milyon artı KDV ile yapılan katı atık depolama tesisinin maliyetini eleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti:

“ÇED raporuna göre uygun olmayan bir yere çöpler dökülmüş ve kendi kaderine terk edilmiş durumda. Üstelik böylesine ilkel bir yatırım için de 16 milyon lira ödenmiş. Ben Hecinler’de 16 milyonluk bir yatırım göremedim. Düzce’mizin her yerini çöplüğe çevirmişsiniz. Her taraf vahşi depolama alanı ve bu depolama kaynaklarının hepsi su kaynaklarına çok yakın. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi seçimle gelen seçimle gitmeliydi. O zaman size ve partinize birkaç gün sonra başka sorularım da olacak.”

Haber: Ö.YILMAZ