Milletvekili seçiminde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmesi için verilen süre bugün doldu. Düzce’ye hizmet etmek adına Gönlünde vekillik yatan bürokratlardan da bir bir istifalar geldi. istifasını veren pek çok isim Düzce için çok da şaşırtıcı olmadı.


İstifasına kesin gözüyle bakılan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı İsmail Ustaoğlu’dan beklenen açıklama öğle saatlerinde geldi. Ustaoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile “ Düzce’mize ve aziz milletimize hizmet için aktif siyaset yapma kararı aldım Ak Parti’den Düzce’nin vekili olmak, Düzce’yi milletin meclisinde temsil etmek, yeni Türkiye idealine katkı sunmak için 10 şubat 2015 tarihinde strateji geliştirme başkanlığı görevimden istifa ettim.” dedi.

Bir istifa haberi de Düzce Memur-Sen İl Başkanı olan ve aynı zamanda Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yardımcısı Orhan
Kılıç’tan geldi. Kılıç da bugün istifasını verdi. Kılıç’ın Ak Parti’den aday adayı olacağı öğrenildi. Yine Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Müşaviri olan ve Düzce Eski Milletvekili Yaşar Yakış'ın 8 yıllık başdanışmanlığını yapan Ali Tokgöz,  Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, 2011–2014 yıllarında Adapazarı Orman Bölge Müdürü olarak görev yapan, halen Orman ve Su İşleri Bakanlığında Müfettiş olarak çalışan Hasan Türkyılmaz, Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Abdullah Çelebioğlu;  7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Düzce Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa etti.

Eski Has parti İl Başkanı Avukat Halil Aydın, barodaki görevinden milletvekili olabilmek için vazgeçti. Düzce eski Sağlık İl Müdürü Bekir Necati Şimşek’in de Ak parti İstanbul 1. Bölgeden aday olmak için İstanbul İl sağlık Müdür yardımcılığı görevini bıraktığı öğrenildi.

En merak edilenler…

Düzce’de özellikle iki ismin istifası merakla bekleniyordu. Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü ve Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’ydu. akşam saatlerinde ulaştığımız Şerifoğlu, istifa etmediğini İstanbul'da izinde olduğu öğrenildi. Özlü ise sessiliğini koruyor.