MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, kendisi hakkında bazı iddialarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Bayram’a cevap verdi. Bundan sonra yapacağı basın açıklamalarında İsmail Bayram’a danışacağını ve kılavuzunun İsmail Bayram olacağını söyledi. Danışmaz, yapamadığı çalışmaların ezikliğinin altında olduğu için ve gündemi değiştirmek amacı ile bu tür açıklamalar yaptığını vurguladı.
Bundan sonra kılavuzumuz İsmail Bayram
Danışmaz, bundan sonra basın açıklaması yaparken İsmail Bayram’a danışacaklarını ve ondan habersiz basın açıklaması yapmayacaklarını söyledi. “Karga” benzetmesini yapan Bayram’ı da esefle kınadığını belirtti.
“ Belediye başkanı İsmail Bayram, bizim belediyenin sınıfta kalmasını söylememize istinaden, kendi üslubu ile açıklamış olduğu bizim hakkımızda söylediği bilgi fukarası ve kılavuzu karga söylemlerin hiçbirine katılmıyoruz. Düzce belediye başkanının ağzına yakışmayacak bir açıklama kendi düşüncesine kendi bilgi fukaralığına belediye olarak yapamadığı çalışmaların ezikliği altında çalışmış olup gündemi farklı yöne çekmek için söylemiştir. MHP olarak biz bu kelimeleri ne kabul ediyoruz ne de hak ettiğimizi düşünüyoruz kılavuzu karga dediği bizim vatandaşımızın düşüncelerini, yaşadıklarını, sesli olarak dile getiren sizlerin aracıyla kamuoyuna anlatmakla mükellefiz. Ne bulunduğumuz makamda birilerinden icazet alacak kadar aklı kıt ne de vatandaşın düşüncelerini duygularını çektikleri eziyeti anlatamayacak kadar bilgisiz bir insanız. Belediye başkanının kendi pozisyonunu kendi durumunu anlattığına inanıyoruz. Yağan 3 günlük karda vatandaşların nasıl eziyet çektiğini, belediyenin olmadığını, çöplerin alınamadığını, otobüslerin nasıl geç geldiğini, esnafların kendi çabalarıyla kaldırımlarda ki karları kürediklerini hep beraber şahit olduk gördük. Ana arterlerdeki güzergahları açtık demesine rağmen tek çalışan kepçe göremediğimiz biz değil Düzce’de yaşayan tüm kamuoyu söylüyor. Basın kendine has bir açıklamalarda bulundu vatandaşların şikayetlerini dile getirmeye çalıştı bunları dile getirirken bile onların kendi yorumlarında Düzce’nin kendi belediyesinin olmadığı, geçen 4 yıla yakın süredir Düzce’nin bir adım dahi yol alamadığıdır. Bundan dolayı bizim kılavuzumuz seçmenlerimizdir vatandaşımızdır, karga benzetmesi yapan belediye başkanını esefle kınıyoruz.”
Erdemli bir şekilde istifa etsin
Kar yağdığı 3 gün boyunca hiçbir çalışma yapılmadığını vurgulayan Danışmaz, belediye başkanı Bayram’ın kaçtığını ve başkalarını suçladığını söylerken erdemli bir şekilde istifa etmesi gerektiğini ve istifa etmeye davet ettiğini söyledi. Danışmaz, Bayram’a haberlerine gelen yorumları okuma tavsiyesinde bulundu.
“ Bütün illerde ki belediye başkanları çalışırken Düzce belediye başkanı o karda vatandaş eziyet çekerken, sokaklarda yürüyemezken, kardan sırılsıklam olmuşken mağazada oturmuş vatandaşların ne halde olduğunu görmemezlikten gelmiştir. Belediye nasıl hizmet ettiğinin izahını yapması gerekirken kaçış, başkasını suçlama, yapamadıklarını ört pas etmek adına söylemlerde bulunmuştur. Buna en güzel cevabı Düzce’de yaşayan bu karda kışta belediyenin çalışıp çalışmadığının yorumunu vatandaşlar yapmışlar. Belediye başkanının bu açıklamasının kamuoyu ve halk tarafından nasıl yorumlandığını görüyoruz vatandaşın kendini ifade edebilmesi için bir ekran bulması gerekiyordu. Tavsiye ederim kendisine yorumları bir okusun, biz bir kaçını aldık vatandaşın sesi tepkisi Düzce Belediyesinin çalışıp çalışmadığını görerek okuyarak veya sokağa çıkarak dinlesin. Biz vatandaşın sesi, kulağı, ağzı olarak belediyenin 3 günlük yağan karda hiçbir çalışma yapmadığını ve vatandaşın çekmemesi gereken çileyi çektiğini biliyoruz. Belediye Başkanımızın erdemli bir şekilde çıkarak evet vatandaşlarımızda hiçbir hizmet yapamadığımızın farkında bunu da dile getirdiler. "Bende görüyorum vicdani bir sorumluluk taşıyarak bu makamı temsil noktasında yetersiz kaldığıma inanıyorum. Bundan dolayı da Düzce kamuoyu ve halkından özür diliyorum. Ben görevimi bırakmak istiyorum, daha iyi yapabilecek arkadaşımıza devretmek istiyorum, bundan sonraki çalışmalarda benimde Düzce’ye faydam olursa katkı sağlamaya hazırım demesi lazım," ki sanmıyorum kendisini istifaya davet ediyorum. Düzce’nin önünü tıkamasın Düzce’nin önünü açması adına belediye başkanlık koltuğun makamından istifa etsin.”

Haber: S. YANAR