Yerel seçimlere az bir süre kala özellikle İktidar partisi olan Ak Parti'nin nasıl politikalar uygulayacağı merak edilirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Kızılcahamam'daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Ak Parti'nin yerel seçimlerde uygulayacağı politikaların ana hatları oluşturuldu.

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isimlerin Perşembe ve Cuma günleri açıklanacağı konuşulurken Düzce'nin de içinde bulunduğu diğer illerdeki isimlerin ne olacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Düzce'de de şu zamana kadar adaylık başvurusu konusunda önemli bir adım atılmaması Düzce'nin daha seçim havasına girmediğini gösterdi.

Diğer taraftan ise Ak Parti'nin kazandığı il belediyelikleri konusunda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sinyaller verdiği gözlendi. Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda bütün belediye başkanlarını değiştirmeyi düşündüğü konuşulurken bu durumun da ne olacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Eğer böyle bir ihtimal olursa mevcut Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in nasıl bir plan yapacağı ya da Keleş'in alternatifi olarak kimin gösterileceği ise bilinmiyor.