MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz tarafından ortaya atılan AK Partili bir İl Genel Meclis Üyesi hakkındaki iddiasına konunun muhataplarından biri olan İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül’den sonunda açıklama geldi.
“Bir muhtara rüşvet teklif etmek” gibi ağır bir ithamla suçlanan AK Partili bir İGM üyesi hakkında olumlu ya da olumsuz hiçbir açıklama yapılmaması günlerdir tüm AK Partili İGM üyelerini zan altında bırakıyordu. Konuya ilişkin açıklama aldığımız İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül, konunun meclis başkanlığından çıkarak partileştiğini kendisinin bir inceleme başlatmasının söz konusu olmadığını savundu.


“PARTİYİ AKLAMAK LAZIM”


Bülbül, “Bu haber öncelikle Meclis üyelerinden biri olarak bir gazetenin internet sitesinde yayınlandı. Meclis üyelerinden biri denildiğinde gazete sahibi ile görüştüm. “Bildiklerini yayınla yoksa herkesi sıkıntıya sokarsın” dedim. Bu kez aynı gazete bir “AK Partili meclis üyesi” diye manşetine taşıdı. İsimler verildi. Ben meclis başkanıyım. AK Parti'den deyince AK Parti’yi ilgilendiren bir konu oldu. Benden ziyade AK Parti’den birinin açıklama yapması gerekiyor. Ben bunun hiçbir meclis üyesinin yapacağına inanmıyorum. Partimizin gerekli girişimde de bulunacağını inanıyorum. Bu çok büyük bir itham ve bu iddialara mutlaka yasal bir işlem başlatılması lazım. Bunu da gazeteyi cezalandırmak değil, partiyi aklamak adına yapmak lazım. Seçim arifesinde partiyi zor duruma sokan bir iddia… Benim bir inceleme başlatmam söz konusu değil. Partiyi ilgilendiren bir konu ya parti il başkanı ya da meclis grubundan sorumlu başkan yardımcısı yapmalı.” dedi.


SEKRETER ANLAŞMAZLIĞI SÜRÜYOR


Öte yandan AK Partili milletvekilleri ile teşkilat arasındaki görüş ayrılığı gerekçesiyle aylardır atama yapılmayan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği için de değerlendirmede bulunan Bülbül, işlerin vekaleten yürütülmesinin bir sıkıntı yaratmadığını belirtti.
Bülbül, “Şuanda işler normal gidiyor. Bir sıkıntı yok. Tabii koltuk tam anlamıyla doldurulursa iyi olur. Tam üzerinde net olarak anlaşılmış bir isim olmadığından kaynaklanıyor.” diye konuştu.
Bülbül’ün bu açıklaması atamanın yapılmamasında milletvekilleri ile teşkilat arasında yaşanan anlaşmazlığın devam ettiğini gösterdi.

Haber; S.KAŞKIR