Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin ‘Milli ittifak adıyla hazırlandığı 7 Haziran genel seçimlerinde yapılan görüşmeler sonucunda Düzce’den seçimlerde yer alacak üç adayın ismi ve sıralamasına karar verildi. Düzce’den Milli İttifak’ta 1.sıradan Birkan Mertol, 2.sıradan BBP adayı Yeliz Altınkaynak, 3.sıra Saadet Partisi'nden Mustafa Zorlu olarak belirlendi.
7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere birlikte giren Saadet Partisi ve BBP’nin milletvekili adayları için ise uzun istişareler yapıldı. İddialı bir aday listesiyle seçime girmek isteyen her iki partinin temsilcisi birçok isme teklif götürdü. BBP İl Başkanlığı ikinci sıra adayı için Yeliz Altınkaynak ismini günler öncesinden belirlerken, birinci sıra adayı için uzun süren istişareler yapılarak son güne bırakıldı. Yapılan görüşmelerde Saadet Partisi eski İl Başkanı Birkan Mertol isminde karar kılındı.

Saadet Partisi İl Başkanlığı 2011 yılında yine Saadet Partisinde üçüncü sıra milletvekili adayı olan Abdullah Yalman, Saadet Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Zorlu, Akçakoca ilçe teşkilatı siyasi işler başkanı Bahadır Kıbrıs isimleri üzerinde yaptığı görüşmeler sonucunda Saadet Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Zorlu’yu aday göstermeye karar verdi.

Haber:Y.SEVER