Seçim ittifakı içindeki SP'yle BBP'nin Düzce Milletvekili adayları Birkan Mertol, Yeliz Altınkaynak ve Mustafa Zorlu adaylıklarının açıklanmasının ardından ilk kez Öncü Mikrofonlarına konuştu.SP eski il başkanı Saadet Partisi'nin de son seçimde belediye başkan adayı olan Birkan Mertol'da ittifakın büyük bir boşluğu dolduracağıın belirterek, yüzde 36'lara varan kararsız seçmenin alternatifi olduklarını belirterek "en az yüzde 15 oy alacağımızı rahatlıkla ifade ediyorum" dedi. İttifak açıklanıncaya kadar SP'nin yüzde 4,5 BBP'nin de yüzde 2,5 oy oranı olduğunu hatırlatan 1. sıra milletvekili adayı Mertol:"İttifak bir alternatiftir  bir adrestir.BBP'yle SP arasında bir fikir ayrılığı da yoktur. " dedi.

Mertol açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:"SP'nin oyları Ak Partiye kaymıştır.BBP'nin oyları kısmen Ak Partiye kısmen MHP'ye kaymıştır.Ama bu seçimde seçmenimiz oylarımız ziyan oldu diyemiyecek.Baraj problemimiz yoktur minimum yüzde 15 oy alacağız"

            YELİZ ALTINKAYNAK"HER OYA TALİBİM"

İttifakın kadın milletvekili adayı Yeliz Altınkaynak'ta siyaseti rahmetli Yazıcıoğlu sayesinde sevdiğini belirterek, yeni seçimde  Düzce'de her kesimin kadın erkek her  seçmenin oylarına talip olduğunu belirterek "Oyumu nereye vereceğim diye düşünen her oya talibim" dedi

İttifakın Akçakoca'lı 3.sıra milletvekili Adayı Mustafa Zorlu'da hiç bir partinin Akçakoca'dan bir aday açıklamadığını belirterek ititfakın Akçakocalı adayı olarak Akçakoca'da "tüm partilerin oylarına talibim" dedi.

            "CHP'DEN DE AKP'DEN DE OY GELECEK"

"Akçakoca'nın tek vekil adayı benim. Başka partiden Akçakocalı adayı yok.Akçakocalı olarak büyük yük bana düşüyor"diyen SP'li ittifakın Akçakocalı adayı Zorlu:"Ak Parti'den ve CHP'den de  oy geleceğini düşünüyorum" diyerek seçimde Akçakoca halkının SP çatısı altında seçime gerecek olan ititfakı tercih edeceğini söyledi.

Haber:E.TAYHAN