İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve meclis üyeleri tarafından basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı da konuşma yapan Yunus Özay Er gerçekleştirilen basın toplantısının eleştirel olmadığını, yapıcı ve yol gösterici üslupla toplantı düzenleme kararı aldıklarını açıkladı.
İYİ Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında Düzce Belediyesi tarafından alınan kararlar hakkında konuşuldu.  Düzce Belediye Meclis Grup Başkanı Ender Çakar ise düzenlenen basın toplasında evsel atık konusunda nasıl çalışmalar yapacaklarını ve nasıl bir yol izleyeceklerini açıkladı.

“Belediyenin yanında olduğumuzu defaatle dile getirmiştik”

İslam Aleminin Ramazan Ayı’nı kutlayarak sözlerine başlayan İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er konuşmasına şunları söyledi:

“Yapacağımız toplantının içeriği asla eleştirel değildir. Biz yapıcı tarzda yön gösterici bir üslupla bu belediye meclis üyelerimizce basın toplantısını tertip etmeye karar verdik. Biz de belediyenin içerisinde bulunduğu borç yükünü ve mali durumu göz önüne aldığımızda gerçekten mali disipline çok önem verdiğimizi burada atılacak yapıcı adımlara karşı da her zaman belediyenin yanında olduğumuzu defaatle dile getirmiştik. Zarar eden kurumların kapatılması konusunda evet bizde taraftarız.”



“İnsanların borçlarını hakkaniyet ilkesi çerçevesinde ödemeleri taraftarıyız”


Düzce Belediyesi tarafından su borçlarını ödemeyen vatandaşların suları kesileceğinin açıklanması ile ilgili Er şunları söyledi:

“Suların kesilmesiyle alakalı da zaten tavrımızı koymuştuk. İnsanların borçlarını ve mükellefiyetlerini hakkaniyet ilkesi çerçevesinde ödemeleri taraftarıyız. Bu suların kesilmesi noktasında insanlarda en azından faiz yükünün sıfırlanması, vadelerin biraz daha uzatılmasının da tahsilat açısından faydalı olacağı kanaatindeyiz.”

“Belediye meclis toplantısında Sayın Faruk Özlü’yü başkan görmek istiyoruz”

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er belediye meclis toplantılarında Dr. Faruk Özlü’yü başkan olarak görmek istediklerini söylediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir de küçük hatırlatmamız ve ricamız olacak. Belediye meclis üyelerimizin ricasıdır. Belediye meclis toplantılarını Sayın Faruk Özlü başkanlığında yapma imkanı olursa da bundan
çok büyük mutluluk duyacağımızı da ifade etmek istiyorum.”  

 
 
“Belediye gerekeni yaparsa ne ala ama yapmazsa biz bunu mahkemeye taşıyacağız”

Düzce Belediye Meclis Grup Başkanı Ender Çakar düzenlenen basın toplasında evsel atık konusunda nasıl çalışmalar yapacaklarını şu sözlerle anlattı:

“Düzce Belediyesi’nin evsel atıklarla ilgili katı atık depolama ve ayrıştırma tesisi bulunmuyor. Bu tesis olmadığı halde vatandaştan böyle bir tesis varmış ve bu tesis çöpleri ayrıştırıyormuş gibi faturalarda bu ücretin alınmasının doğru olmadığını biz mecliste dile getirdik. Bizim bu önergemizi reddettiler. Biz daha sonra hukuk yollu denemek üzere bir avukat grubuyla bununla ilgili görüşmelerimizi yaptık. Onlardan aldığımız cevap hukuken bunun alınmasının doğru olmadığı yönünde. Biz bugün belediye başkan yardımcısı Hüdaver Gösterişli ile bu konuyla ilgili görüşmeye gideceğiz. Kendisine durumu izah edeceğiz. Belediye bu konuyla ilgili yapması gerekeni yaparsa ne ala ama yapmazsa biz bunu mahkemeye taşıyacağız.”
 
Haber: H. DURNA