İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediyesi iştiraki BELTAŞ A.Ş.'nin, Rusya'ya asfalt hammaddesi bazalt ihraç etmek üzere Transservice Denizcilik Şirketi ile sözleşme imzalaması dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

Bu işbirliği ile yakın ve orta vadede belediyeye önemli bir gelir kalemi oluşmasının yolunun açıldığına dikkat çeken İl Başkanı Er, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü:




"Belediye şirketleri amacına uygun hizmet etmeli"
"Öncelikle imzaların atıldığı ve maddi manada gerçekleştiğini düşündüğümüz bu ticari başarıda emeği geçen bütün yetkilileri tebrik ediyoruz. Her firsatta da belirttiğimiz üzere, belediyeler, yapısal olarak, devletin merkezi bürokratik sistemden farklı bir biçimde, sadece hizmet üreten değil, aynı zamanda ticari fonksiyonları da olan müesseselerdir. Bu farklılıkları paralelinde mal ve hizmet alış-verişi de yapma zaruretine sahip olan belediyeler, tam da bu sebeple iştirakler oluşturmakta ve bu iştiraklerini de ‘ticari’ olması gereken bir temelde çalıştırmaları gerekmektedir. İştirakler, mesela BELTAŞ AŞ, tam manası ile de işte bu sebeple kurulmalı ve çalıştırılmalıdır. Yoksa iştiraklerin veya belediyeye bağlı ilgili şirketlerin, belediye gelir ve gider kalemlerini Ticaret Hukuku çerçevesinde Danıştay denetimine tabi tutmayıp harcama esnekliği sağlamak gibi bir vasfi ve görevi olmamalıdır. Bu doğrultuda, amacına hizmet etmesi paralelinde, yapılan sözleşme için gerek Beltaş AŞ çalışanlarını gerekse de Düzce Belediyesi'nde ilgili başarıda emeği olan tüm yetkilileri tekraren tebrik ediyor, bu gibi başarılı her çalışmada İYİ Parti olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğun bilinci ile belediyemizin yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz."





"Vizyoner bakış açısı ile öncülük etti"
İl Başkanı Yunus Özay Er, açıklamasının devamında bazalt ocağını tesisleştirerek, Düzce'ye kazandıran eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e şu ifadelerde teşekkür etti:

"Bununla beraber, siyasetin esasen ‘Vefa’ kavramının çok önemli olduğu ama bir o derecede unutulmaya yüz tuttuğu bir mecra haline geldiğini üzülerek gözlemleyen bir parti olarak, bazalt ocağının tesisleşmesi ve Düzce'mize bir değer olarak kazandırılmasına vizyoner bakış açısı ile öncülük eden eski Düzce Belediye Başkanı Sayın Mehmet Keleş'in de bu vesile ile hatırlanması için kendisine kentimiz adına ‘teşekkür’ ediyoruz."