İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ve parti yönetimi bugün Fevzi Çakmak Mahallesi, Düzce Adliyesi karşısındaki bir iş merkezinde bulunan parti binasında ilk kez yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Burada bir basın açıklaması yapan Katırcıoğlu, İYİ Parti’nin kuruluşundan hedeflerine, erken seçim tarihinden düzce gündemine kadar pek çok konu hakkında değerlendirmede bulundu.

CHP’den İYİ parti saflarına…
Parti yönetiminde yer alan CHP eski Merkez İlçe Başkanı Evren Kuşçuoğlu da basın toplantısında Katırcıoğlu’nun yanında kameraların karşısına geçti.


“75 ilin teşkilatlandırılması yapılarak, bunların 55 tanesinin kurulması gerçekleşti”
İYİ Parti’nin kuruluş aşamasına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Katırcıoğlu şu ifadelere yer verdi:
“Malumunuz 27 Kasım tarihinde İYİ Parti Genel Merkezi şahsıma Düzce Kurucu Başkanlık görevini tevdi ettiler. Bu görevin alınmasından yaklaşık 12 gün sonra 11 Aralık tarihinde de Düzce ili ile ilgili mevzuat gereği yapılanmayı gerçekleştirdik. Düzce ilinde önce ilimiz, merkez ilçemiz Cumayeri ve Gümüşova ilçelerimizin teşkilatlanmalarını tamamlayarak genel merkezimize bunların teslimini yaparak Düzce Teşkilatının kurulmasında birinci aşama gerçekleşmiş oldu. Şu anda İYİ Parti Genel Merkezi olarak 75 ilin teşkilatlandırılması yapılmış bunların 55 tanesinin kurulması gerçekleştirilmiş ve 29 Aralık tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilmiştir.”

“2019 seçimlerine kadar eve girmek yok”
Çalışmalarını “Her an seçim olacakmış” gibi sürdürdüklerini kaydeden Katırcıoğlu, “Teşkilatlarımız olası bir erken seçim dahil olmak üzere seçim çalışmalarımızı son derece hummalı bir şekilde başlatacağız. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Musavat Dervişoğlu’nun talimatı, bugünden itibaren 2019 seçimlerine kadar eve girmek yok. Almış olduğumuz bu talimat ülke geleceğimiz açısından son derece önemli bir sorumluluk üstlendiğimizin göstergesidir.” Dedi.

“Belediye başkanlığı ve 2 milletvekilliği alamazsam bu makamdan o dakika ayrılacağım”
Kısa süre içerisinde kuruluş aşamasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Katırcıoğlu, Düzce’deki hedefini açıklayarak şu iddialı ifadelerde bulundu:

“Önümüzdeki süreçte eksiklerimizi gidererek seçimlerde Düzce’de 1.parti olma sözünü veriyorum. Bunu gerçekleştiremezsem bu makamda olmayacağımı da açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. 2019 seçimlerinde belediye başkanlığı ve 2 milletvekilliğini hedefledik. Bunlardan biri eksik olsa dahi bu bizim başarısız olduğumuz anlamına gelecektir. Söz veriyorum, belediye başkanlığı ve 2 milletvekilliği alamazsam bu makamdan o dakika ayrılacağım.”


“Korkanlara da bir sözüm var, biz önden gidiyoruz lütfen bizim arkamızdan gelin”
Katırcıoğlu, birçok insanın kendilerini korkarak desteklediklerini ifade etti ve şunları ekledi:

“Seçim çalışmalarına gireceğiz ve karşılaşacağımız durumu biliyorum. Yapılanma aşamasında karşılaştığımız hususlardan biri, benim kızım polis, amcamın oğlu hakim öbürü savcılık sınavına girdi, ne olur bizi muaf tutun, biz sizi arkadan destekleyelim ama adımız ön sayfaya çıkmasın diyen çok insanla karşılaştık. Ülkemizde bir korku imparatorluğu kurulmuştur. Ülkemizde insan hakları yok sayılmıştır. Biz bu ülkenin yaşanabilir bir ülke olması için elimizi taşın altına koyduk. Biz korkmuyoruz. Korkanlara da bir sözüm var, biz önden gidiyoruz lütfen bizim arkamızdan gelin.”

“Düzce ile kucaklaşma tarihi 25 Ocak”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Düzce’deki parti binasının açılışına geleceğini belirten Katırcıoğlu, “İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, 25 Ocak tarihinde Düzce il binamızın açışıyla ilgili Düzce’mizi programlarına almışlar. Bizi onurlandıracak ve bizi şereflendirecek. Düzce ile kucaklaşma tarihi 25 Ocak olarak belirlendi. O tarihte kurdelemizi keseceğiz var Ankara’nın Düzce’ye yakın olma imkanlarını Düzce’nin lehine çok iyi bir şekilde kullanacağız.” dedi.
Katırcoğlu, 2019’da İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayının Genel Başkan Meral Akşener olduğunu kaydederek, herhangi bir parti ile ittifaklarının söz konusu olmadığını söyledi.

“Sizin İSKİ Kanunundan haberiniz var mı?; Hayal dünyasında yaşıyorsunuz”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Düzce’ye otomotiv sanayisini getirme yönündeki çalışmalarını eleştiren Katırcıoğlu şöyle konuştu:

“Sayın Faruk Özlü diyor ki, otomotiv sanayisini Düzce’ye getirmeye çalışacağız diyor. Sayın Bakan sizin otomotiv sanayisini Düzce’ye getirebilmeniz için İSKİ Kanununu değiştirmeniz gerekiyor. Sizin İSKİ Kanunundan haberiniz var mı? İSKİ Kanunu değiştirmeden Düzce’ye bir çivi dahi çakamıyorsunuz. Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Herkes günü kurtarmanın peşinde ama bizim ayaklarımız sağlam yere basıyor. İktidara geldiğimizde bütün sorunların üzerinden geleceğiz.”

Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı
Son olarak Katırcıoğlu, yarın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması dolayısıyla basın mensuplarının günü kutladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün basın toplantısı yapmamızın önemli bir nedeni de yarın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması nedeniyle siz değerli basın mensupları ile bir arada olmak ve yarınki sizin bu önemli gününüzü burada kutlamayı arzu ettik. Sizin hangi şartlarda ve zorluklarda görev yaptığınızı bildiğimiz için sizi burada kucaklamak ve bağrımıza basmak istedik. Bu nedenle sizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum.”



Haber: Ö.YILMAZ