Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 olduğunu açıklarken, tedbirlerin sıkı tutulmasını istedi.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, tüm Türkiye'de tedirginliğe neden olan virüsle ilgili yazılı bir  açıklamada bulunarak, vatandaşlardan hijyen kurallarına özenle uyması çağrısı yaptı.

"Temizlik ve bireysel korunma çok önemli"

İnsanlığın, son yüzyılın en ciddi salgın tehdidi ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan İYİ Parti İl Başkanı Er, şu ifadeleri kullandı: "Çin’de başlayıp, bu güne kadar görülmemiş bir hız ile Dünya’nın tamamına yayılan ve ne yazık ki henüz genel kabul görmüş bir tedavi süreci bulunamamış olan koronavirüsünün sebep olduğu ölümcül hastalık, ülkemizde de görülmüş olup vaka sayıları her gecen gün, ne yazık ki, aratarak devam etmektedir. Temizliğin ve bireysel korunmanın çok önemli olduğu bu salgın hastalığa karşı Sağlık Bakanlığımız nezdinde planlanmakta olan çalışmaları büyük bir dikkatle ve titizlikle takip etmekteyiz. Sorumlu tavırları, halkı bilgilendirme noktasında takındığı şeffaf ve duyarlı üslubu sebebi ile Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya da teşekkür ediyor, aynı tavrı yerel yönetimlerin de örnek almasının altını hassasiyetle çiziyoruz."
 

"Bu büyük sıkıntının altından kalkacak feraset ve bilince sahibiz"
Yapılan uyarıları takip etmek gerektiğini belirten Er, şöyle devam etti: "Düzceliler olarak, konunun önemine binaen, yaşamakta olduğumuz süreçte devletimizin duyurularını ve aldığı önlemleri dikkatle takip etmemiz, gerek kendi sağlığımız gerekse de diğer insanların sağlığı acısından hijyen başta olmak üzere devletimiz tarafından hassasiyetle altı çizilen tüm kurallara harfiyen riayet etmemiz ve bu konuda birbirimizi uyarmamız şarttır. Milletimiz ve Düzceli hemşehrilerimiz olarak bu büyük sıkıntının da altından kalkacak feraset ve bilince sahip olduğumuz, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme bilincimizin zor zamanlarda nasıl kendiliğinden ortaya çıktığı tarihsel bir gerçektir. Lütfen bugün de duyarlı olalım ve moral motivasyonumuzu yüksek tutalım."

"Bu derdi de hep beraber atlatacağız"
İYİ Parti İl Başkanlığı'nın mail adresini ve telefon numarasını da paylaşarak, ihtiyaç olması durumunda kendilerine ulaşacak her vatandaşın sorununu çözmek için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Er, şunları kaydetti: "Bu aşamada ve sonrasında herhangi bir acil durum veya çözüm beklediğiniz husus karşısında İYİ Parti Düzce Teşkilatı'nın kapıları siz vatandaşlarımıza acık olacaktır. Buna ek olarak sorunlarınızı , ihtiyaçlarınızı ve çözüm önerilerinizi bize iletmek adına [email protected] mail adresimiz ve 0 380 5120403 telefon numaralarımız hizmetinizdedir. Bize dilediğiniz saatte ulaşabilirsiniz. Zaman birlik zamanıdır, zaman duyarlı olma zamanıdır. Hepimize geçmiş olsun, bu derdi de hep beraber atlatacağız. Düzce sahipsiz değildir."