Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklaması sonası en tartışılan konu, İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği oldu.

İYİ Parti'den seçime girebilmek için tüm hukuki şartların sağlandığı yönünde açıklamalar gelirken, AK Parti cephesinden de konu hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün miting için gittiği Muğla Fethiye'de İYİ Parti'ye geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya rozet taktı.

"İYİ Parti seçime girmeye hak kazanmış bir siyasi partidir"
Akşener, burada İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

İYİ Parti'nin seçime girebilmek için bütün hukuki şartları tamamladığını belirten Akşener, "10 Haziran itibarıyla 6 ayını doldurarak, seçime girmeye hak kazanmış bir siyasi partidir. Bizim partinin en büyük özelliği yani 80 darbesini yakından biliyoruz, 60 darbesini hatırlıyoruz. Bu tür darbelerden sonra siyasi partiler kapatılırdı. Ardından sıfırdan partiler kurulurdu. Sonraki dönemde, yani normal şartlarda, bugün Türkiye'mizde normal şartlar olduğu pek söylenemez ki OHAL var." diye konuştu.

"Gök kubbeyi başınıza yıkarım"
Akşener, konuşmasının devamında sert ifadeler kullanarak, "Eğer seçime sokmamak gibi bir hata yaparsanız, benim adım da Meral Akşener ise, gök kubbeyi başınıza yıkarım." dedi.

"Kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar"
Öte yandan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal da İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği konusunda bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantı sonrası açıklama yapan Ünal, İYİ Parti konusuna da değindi. Ünal, partisinin geçmiş yıllarda birçok kez siyaset alanında engellenmeye çalışıldığını hatırlatarak, "Biz geçmişte seçimlerden alıkonulmak istenmiş, genel başkanı yasaklanmış, partisi kapatılmak istenmiş, demokrasi dışı müdahalelerle önü kesilmek istenmiş bir gelenekten geliyoruz. Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk. Seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran'da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Dolayısıyla herhangi bir şekilde birileri bu süreçte kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasın. AK Parti 16 yıldan beri Türkiye'de demokrasinin, özgürlüklerin, temel insan haklarının garantisi olmuştur. Bugüne kadar çıkardığımız demokrasi paketleriyle bunu gerçekleştirdik, bundan sonraki süreçte de bu çerçevede yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Haber: C.ÜSTÜNER