Dün akşam saatlerinde CHP Düzce İl Başkanı Vildan Cemşit ve Yönetim Kurulu üyesi 15 kişinin istifasının ardından bir istifa haberi de İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı’ndan geldi.

İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu’nun son dakika değişikliği ile milletvekili aday listesine 1.sıradan yerleşmesi İYİ Parti İl Başkanlığı’nda istifalara neden oldu.

Bu durumu kabul etmeyerek parti yönetim kurulundaki görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa eden Aslıhan Atik, Cemil Acar, Banu Tuna, Ertuğrul Çiçek, Melahat Acar ve Murat Öztürk’ün İYİ Parti İl Başkanlığı’na verdiği istifa dilekçesinde gerekçenin Katırcıoğlu olduğu apaçık dile getirildi.


“Katırcıoğlu’nun veremeyeceği hesapların sonunun gelmeyecek”
İstifa dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Bizler İYİ Parti Düzce İl Teşkilatı Kurucu Üyeleri olarak ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkış yolu olarak gördüğümüz İYİ Partimiz, parti programımızdaki ilkelerimiz olan, açık, dürüst, hesap verebilir olmak, çoğulcu katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak, eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmak, siyaseti değerler üzerinden üretmek ve yapmak farklılıklara saygılı olmak ilkelerini yerine getirebilmek için yaptığımız çabaların boşuna olduğunu üzülerek görmekteyiz.

Bu bağlamda Teşkilatımızın kurucu İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Ercan Katırcıoğlu’nun bugüne kadar yürüttüğü siyasetin, geliştirdiği söylemlerin, veremeyeceği hesapların sonunun gelmeyeceğini, Düzce’mize hizmet etme kapasitesinin yetersiz olduğunu düşündüğümüzden dolayı Düzce İYİ Parti Yönetim Kurulu’nda bulunan görevlerimizden istifa ediyoruz. Gereğini arz ederiz.”

Haber: Ö.YILMAZ