“Kongrelerimizi tamamlayıp Büyük Kurultaya hazırlanacağız”
İYİ Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Pazar günü yapılacak olan İYİ Parti 1. Olağan Kongresi’ne tüm Düzceliler’i davet etti. Kongrenin 4 Mart Pazar günü Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 14:00'da yapılacağını hatırlatan Katırcıoğlu, il kongresinin ardından 1 Nisan tarihinde Büyük Kurultay’ın yapılacağını belirterek; "Biz bugüne kadar bir çok çalışmalarımızı başarıyla tamamladık. 21 Şubat tarihinde sayın genel başkanımız ile yaptığımız görüşmede, kendilerine kurucu il başkanlığı görevimi yerine getirdiğini arz ettim. Kendisi de bizimle yola devam edeceklerini bildirdi. 4 Mart 2018 tarihinde birinci olağan konrgemizi gerçekleştirerek 1 Nisan'da yapacağımız Büyük Kurultay’a hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız. Çok sevgili Düzceliler ve İYİ Parti mensuplarını ve partimizin çalışmalarını yakından görmek isteyen bütün Türkiye sevdalılarını 4 Mart tarihindeki saat 14:00'da Belediye Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongremize davet ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
“Dualarımız kahramanlarımızla”
 İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Afrin’de meydana gelen çatışmada şehit düşen askerlerimiz için başsağlığı, yaralı askerlerimiz için de acil şifa dileklerini ileterek, “Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda ülkemizin birliği ve bütünlüğü uğruna gözünü kırpmadan şahadete yürüyen kahramanlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve aziz milletimize sabr-ı cemil diliyoruz. Dualarımız Afrin Harekatı’nda terör örgütlerine kan kusturan kahramanlarımızladır.” dedi.
 
“AK Parti yanlış olan bir politikadan ısrarla vazgeçmiyor”
Hükümetin Suriye politikasını eleştirerek konuşmasını sürdüren Katırcıoğlu, şöyle devam etti: “AK Parti iktidarının Suriye politikası başladığı günden itibaren yanlıştır. Yanlış politikadan doğru sonuç alınması imkânsızdır. Ne tuhaftır ki AK Parti yanlış olan bir politikadan ısrarla vazgeçmemektedir. AK Parti iktidarı olması gerekeni yapmalı ve Suriye’nin meşru hükümeti ile ilişkileri düzeltmelidir. Türkiye lehine oluşacak tek durum Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanmasıdır. Aksi durum da Suriye’nin parçalanması kaçınılmaz bir hâl alacak ve otorite boşluğu terör örgütlerine yarayacaktır.”  
 
“Bu beka sorunundan bizi AK Parti kurtaracaksa…”
Katırcıoğlu açıklamasına şu sözlerle devam etti: “AK Parti sürekli olarak terörün “beka meselesi” oluşturduğunu söylemektedir. Şayet bu durum doğruysa ve bu beka sorunundan bizi AK Parti kurtaracaksa; bu sorunun ne zaman oluştuğunu, kimlerin göz yumduğunu, soruna sebep olan örgütlerin hangileri olduğunu ve bu sorunu kimin nasıl çözeceğini açıklamak zorundadır. Aksi durumda “beka meselesi” sözü içi boş bir iddia olarak kalacaktır. İYİ Parti olarak böyle bir sorun görürsek herkes emin olsun laf konuşmaz, sandıktan sonucunu beklemez ve Kuvay-ı Milliye ruhumuzla gereğini yaparız.
 
“İmralı canisini ipte sallandırsınlar”
Bilindiği gibi 16 Nisan Referandumu’nda Sayın Cumhurbaşkanımız “İdam önüme gelirse onaylarım” sözü vermişti. Şimdi partisinin başına geçti ve idamın önüne gelmemesi için hiçbir engel yok. Ayrıca meydanlarda idam için ip atan Sayın Bahçeli ile ittifak halindeler. İttifakın ilk adımını görelim ve İmralı canisini ipte sallandırsınlar. Böylece milli ve yerli ittifak sandık sonuçlu mu yoksa terörü bitirme amaçlı mı herkes görmüş olacaktır.”  

 
Haber: C. ÜSTÜNER