İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi geçtiğimiz 14 Şubat tarihinde yapıldı. Hiçbir basın kuruluşuna haber verilmeden yapılan ve tek liste gidilen kongrede İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı görevine atama ile gelen Yunus Özay Er, doğal olarak başkan seçildi.

Yapılan kongrenin ardından ise, İYİ Partili Aydın Dursun’dan şok bir itiraz geldi.

Düzce Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Dursun kongrenin, siyasi partiler kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü’nde belirtilen seçimlerin usul ve esaslarının yerine getirilmeden yapıldığı gerekçesi ile iptali için suç duyurusunda bulundu.

Dursun’un, İYİ Parti Düzce il teşkilatının kurucu üyesi ve halen aktif üyesiyim” diyerek başladığı şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

14 Şubat 2019 akşamı yerel basından İYİ Parti Düzce İl Teşkilatının seçimli kongresinin yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Parti üyeleri ile yaptığım görüşmeler sonucu, siyasi partiler kanunu ve İyi parti tüzüğünde belirtilen seçimlerin usul ve esaslarının yerine getirilmeden kongrenin yapıldığı anlaşılmıştır. Buna göre,

1-İl kongresinde oy kullanacak delegelerin tespiti için önce ilçe kongrelerinin yapılması gerekirken hiçbir ilçede kongre yapılmamıştır. Delege tespitinde tüzük esaslarına uyulmamıştır.

2-Tüzüğümüze göre parti üye sayısı 400 geçmesi halinde, önce mahalle ve köylerde delege tespiti yapılması gerekirken, Merkez ilçenin aktif üye sayısı bu rakamı aşmış olmasına rağmen delege tespiti yapılmadan kongre yapılmıştır.

3-Tüzüğümüzün 30.maddesine göre, “İl ve ilçe kongreleri yine en az 15 gün öncesinden gündemi de ihtiva edecek şekilde mahalli bir gazetede veya gazetelerde ilan edilir. İl ve ilçe başkanları kongreye yüksek oranda katılımı sağlamak amacı ile gerekli sözlü ve yazılı duyuruda bulunmakla yetkili ve görevlidir. Kongrenin yeri, tarihi ve saati; Telefon, e-posta veya kısa mesaj servisi yöntemlerinden en az biri aracıyla da delege ve kayıtlı üyelere bildirir. Yapılan ilan ve bildirimlerde, ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamaz ise ikinci toplantının yeri, günü ve saati de belirtilir.” denilmektedir. Parti üyeleri ile yaptığım görüşmelerde listede yer alan ve yakın çevresi haricinde hiçbir üye ye çağrı yapılmadan kongre yapılmıştır.

4-Divan heyeti Tüzükteki usul ve esasları yerine getirmeden kongreyi yapmışlardır.
 
Yukarıdaki hususlar dikkate alındığında 14 şubat 2019 günü yapılan Düzce İYİ Parti Olağanüstü İl Kongresinin iptal edilmesi gerekmekte olup, bu duruma sebep olanlar hakkında da yasal işlem başlatılmasını, tedbir talebimizin uygulanmasını arz ve talep ederim.

Haber: Ö.YILMAZ