CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün teröristler tarafından kaçırılmasının Türkiye’de terör sorunun ne boyuta ulaştığının en büyük göstergesi olduğunu söyledi.
Karslıoğlu, “CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçılması Türkiye’de terörün ne boyutta olduğunu gösteriyor. Daha önceki yıllarda terör vur-kaç yaparak faaliyetlini sürdürmekteydi. Son zamanlarda ise belli bir alana yayılarak orayı sahiplenerek silahlı kuvvetlerimizle çatışma halinde. Türkiye ‘de terör olayı 30 yıldır var. 2002 yılına girerken bitme aşamasına gelmişti. Daha sonraki yıllarda ise terör olayını Türkiye olarak çok iyi anlayamadık ve 10 yılda terör olayı daha da ilerledi. Bu iş vurmakla olacak bir olay değil. Bunun ekonomik, psikolojik yönleri var. Bu nedenle hükümetimizin her şeyi “ben bilirim” mantığını bırakması lazım.”dedi.
Acilen TBMM Toplanmalı
Hükümetin “Ben Bilirim” mantığından vazgeçmesi gerektiği dile getiren Karslıoğlu, meclisin acil olarak toplanarak ilgili kurum ve kişilerle görüşlerinin alınarak terör konusunun üzerine gidilmesi gerektiğini belirtti.
Karslıoğlu, “Her cenazenin ardından “ gereği yapılacak” deniyor. Artık gereğinin yapılmayacağını herkes biliyor. Son 1 ay da şehit olan askerlerimiz için kimse çıkıp başsağlığı bile dilemedi. Çünkü artık bu durum günlük bir olay haline geldi. Bu terör olayı çözülmediği müddetçe ne ekonomik yönden ne de huzur yönünden rahata erecektir. Bu yüzden Türkiye artık aklını başına toplamalı. Burada birinci sorumluluk hükümete düşmektedir. Bu işin ciddi bir hadise olduğunu anlamalıyız. Bunu “ben bilirim, ben istedim zaman terör konusunda karar veririm” mantığını bir kenara koymalı. Acilen TBMM toplanmalı ve Türkiye’de bu konuda fikir sahibi olan sivil toplum kuruluşları ile o yörenin halkını ortak bir görüşte toplanıp bunu nasıl çözmemiz gerektiğini konuşmalıyız. Türkiye’de siyasetin gündemini artık PKK belirliyor. Her gün bir cenaze haberi geliyor. Bunun artık savunulacak gözden kaçırılacak bir durumu yok. İnşallah bundan sonra siyasetçilerimiz aklını başına toplar kısır çekişmelerini bir tarafa bırakarak terör olayını bitirirler.”diye konuştu.
Yasaları değiştirmek iktidarın görevidir
Basın toplantısının sonunda üniversite hakkındaki söylemleri nedeniyle kendisi hakkında yazılanlara da cevap verenKarslıoğlu, kimseyi savunmadığının altını çizerek bu konuda devletin yetkili birimlerinin ve kanun yapıcılardan hesap sorulması gerektiğini ifade etti.

Karslıoğlu,“ Eğer hırsızlık, ahlaksızlık yolsuzluk varsa bu dedikodu ile çözülmez. Devletin yetkili birimleri vardır. Ben onları harekete geçirin cezası ne ise versinler diyorum. Arkadaşlarız ya iyi okumamışlar ya da anlamamışlar. Ben kimseyi savunmuyorum. Benim demek istediğim üniversitenin büyümesidir. Benim kişilerle hiçbir sorunum yok.  bir yıldır üniversiteye karşı bir saldırının olduğunu görüyorum. Ancak bakıyorum hiç görevinden alınan yok. Hiç el çektiren yok. Eğer yasalar yetmiyorsa bunu değiştirmek de iktidar partisinin görevidir. 12 Eylül’e karşı olan hükümet anayasadaki bütün maddeleri değiştirdi, referandum yaptırdı ancak bir YÖK yasasına gelince dört elle sarılıyor. Bir defa samimiyetsizlik buradan geliyor. Siz YÖK yasasını değiştirmemişseniz çıkıp arkadan onu bunu eleştirmeye hakkınız yok. 1 yıl 11 ay ceza almış bir kişiyi rektör tutuyorsa YÖK yasalarında bir sıkıntı var demektir. Bunu da düzeltecek iktidardır. İktidar partisi milletvekilimiz ikide bir oraya saldıracağını TBMM giderek önerge verecek. Suç işleyeni ödüllendirirseniz bunda yapılacak bir durum yok. Bunu da kanunlarla ödüllendiriyorsunuz. Ben seni buraya seçtim, bunlarda senin hakkın diyorsunuz. Bu konuda neden değiştirmiyorsunuz diye Milletvekiline yazı yazmalısın.”şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR