AK Parti İl Kadın Kolları 3. Olağan kongresi bugün yapıldı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Fevai Arslan, ilçe belediye başkanları ile ilçe ve belde parti üyesi kadınların katıldığı kongrede hava koşullarına rağmen parti üyelerinin kongreye yoğun katılımı dikkat çekti.

Divan Başkanlığını Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın yaptığı kongrede ilk konuşmayı yapan Kadın Kolları İl Başkanı Çiğdem Günal kongreye katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Teşkilatlarda kadınların emeği olduğuna dikkat çeken Düzce Milletvekili Fevai Arslan yaptığı konuşmada, kadınların sessiz sedasız her desteği verdiğini belirtti. 

Arslan, “ Ben bu teşkilatların değişik kademelerinde görev yapmış biri olarak kadınlarımızın ne kadar emeği olduğuna şahit olanlardan birisiyim. Kadınlarımız, sessiz sedasız her türlü ortamda gereli çalışmaları yapar neticeleri alır ama sesleri de çıkmaz. Biz şunu yaptık diye hiçbir zaman önümüze koymazlar. Bundan dolayı yönetimdeki arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasının mimarı olarak kadınları gösteren Düzce milletvekili İbrahim Korkmaz ise, gözünde kadının ayrı bir yeri olduğunu vurguladı.

Korkmaz, “ Kadınlar cennetin ayaklarının altına serildiği değerli varlıklar. 9 ay boyunca karnında saklayan, sancılar çekerek doğuran, bizi canından daha çok seven kadınlarımız. Ama maalesef toplumumuzda gereken değeri almış değil. Kadınların haklarını toplumda en çok savunan bizler değil miyiz. Ak parti kadın kolları, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasının mimarı. Bu nedenle hepinizi yürekten kutluyorum. Ben her zaman arkamda kısa tombul kadını büyük güç olarak görmüşümdür. Bilirdim ki benim başıma bir iş gelse annem eline kazmayı küreği alır bir ordu gibi gelir. Çünkü kadının benim gözümde yeri ayrı.” Dedi ve Necip Fazıl’dan alıntı yaparak konuşmasını tamamladı.

Kongreye katılan Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı yaptığı konuşmada, salonun kalabalığını dikkat çekerek, diğer partilerde bu katılımın görülmediğini ifade etti.

Şanlı, “Kadın kolları kongresinde hava şartlarına rağmen kalabalığı bakar mısın? Diğer partilerde bu katılımını göremiyoruz. Biz onlardan ayrıcalıklı olduğumuzu her yerde olduğu gibi kongrelerimizde de ispat ediyoruz. Kongrelerimiz aynı zamanda eğitimi içeriyor. Her teşkilatımızı bir siyaset okulu gibi çalıştırdık. Bunun sonucunda da Ankara’dan başlayarak kurulan siyaset akademilerinde teşkilatlarımızın ve teşkilat dışındakilerin siyaset anlamında bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Kadınların durumunun iyileştirilmesi ve sosyal hayata katılımlarını sağlayacak pek çok yasa da bizim dönemimizde çıkarıldı.”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz da kadınların siyasi arenadaki yerinden söz etti.
Yılmaz, “ Kadınlarla ilgili hak ve özgürlüklerin bu kadar önemsendiği başka hükümet görmedik. Bundan dolayı böyle bir partinin parçası olmaktan şeref duyuyorum. Yine genel seçimlerde, kadınlarımızın siyasi arena da çok önemli yeri olduğunu gördük. Ben bu güne kadar kadınlarımızın yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Genel merkezimiz bu çalışmaları da gördük ki il yönetimindeki sayılarını arttırdı 30’du bundan sonra 40 kişiyle devam edecek. Seçilecek olan Yeni yönetime başarılar diliyorum.” Dedi.
Kongreye katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Düzcelilerin misafirperver olduğunu söyleyerek, hava şartlarına rağmen gelen herkese teşekkür etti.
Akşit, “ Ak parti siyasette kadının önünü açan en önemli partilerden birisi. Kadına değer verilmesi, siyasete taşınması anlamında başbakanımız önderlik yapıyor. ak partili kadınlar olarak bize verilen bu kıymetin farkındayız ve bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıyoruz. Ak partinin arkasında Başbakanımızın oluşturduğu bu teşkilat yapısı ve destek var.” İfadelerini kullandı.
Çiğdem Günal’ın Başkanlığında oluşturulan AK Parti İl Kadın Kolları listesinde; Asiye Dertli, Asiyet Yıldırım, Ayşe Çakır Yazgel, Ayşe Karakanat, Ayşe Yıldırımoğlu, Ayten Kaşıkoğlu, Cemile Özdemir, Elif Sezer Cebar, Almasgül Yiğit, Evsun Şimşek, Fulya Küçük, Gülper Uçar, Gülsevgi Günal, Güner Bayraktar, Halide Düzücü, Hatice Nilay Kızılcıoğlu, Hatice Şenoğlu, İdil Sayar, İmran Önen, Kadriye Tokgöz, Macide Mercan, Melek Oraloğlu, Melek Yıldız, Necla Çalışkan, Necla Yüce, Nesibe Topçu, Nezahat İdil, Nihal Aydın, Ruhet Ak, Safiye Sarıoğlu, Saray Kayışoğlu, Sebahat Uçar, Sebile Sak, Sema Kaya, Serpil Karadağ, Sevda Kaya, Sevgi Özdemir, Yasemin Topçu ve Yüksel Hacıislamoğlu yer aldı.