AK Parti'den gelen toplu istifa haberi şaşkınlık yarattı. AK Parti Akçakoca Kadın Kolları Yönetimi, ilçe yönetimi ile sorun yaşadıklarını öne sürerek istifa etti. AK Parti Akçakoca Kadın Kolları'ndan istifa ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“Yapılanları sineye çektik.”

“Kadın Kollarının ilçe yönetimi tarafından sürekli rakip görülmesi, fikirlerine itibar edilmemesi birlikte çalışmayı engellenmektedir. Bu nedenle Akçakoca Kadın Kolları olarak istifa etme kararı aldık. Nesibe Tuzcuoğlu, Aysel Hülya Abanoz, Sema Erdek, Hatice Genç, Lütfiye Hasdemir, Esma Orhan, Nalan Güçlü, Nurhan Direk, Gülay Başol, Servet Aydın, Hamide İlker, Nihal Çakır, Fatma Karakaş, Münevver Kara, Göknur Tutuş olarak istifa ettik. İddialar yalan: Yapılanları sineye çektik.”

“Birlik-beraberlik içinde olalım dedik.”

AK Parti Akçakoca Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri'nin iddialarını kabul etmeyen AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Ali Recep Topaloğlu ise seçim döneminde kadın kollarını seçim meydanlarında olmamakla suçladı. Ekim ayında yapılan AK Parti Akçakoca İlçe Kongresi'nde kadın kolları yönetiminin rakibi Burçin Sarıcan'ı desteklediğini öne süren Topaloğlu, “ Kongreden sonra rakibimi desteklemelerine karşılık demokrasiye inandığımız için yine birlik-beraberlik içinde olalım dedik. Bunu sineye çektik. Hatta kadın kolları başkanımız Nesibe Tuzcuoğlu'nu belediye meclis listesinden 5. sıraya koyduk.” şeklinde konuştu.

“Kuşçuoğlu'nu destekledi.”

Akçakoca'dan AK Parti'nin seçimi kaybetmesi üzerine kadın kollarının AK Parti Genel Merkezi'ne ilçe yönetiminin görevden alınması yönünde talepte bulunduğunu iddia eden Topaloğlu, “ Kadın kolları, seçimden sonra aleyhimize çalıştı. Zaten seçim dönemlerinde kendilerini meydanlarda da göremedik. AK Parti İl Kongresi sürecinde de kadın kollarımız, mevcut Başkan Fevai Arslan'ın rakibi Salih Kuşçuoğlu'nu destekledi. Ondan da muvaffak olamayınca istifa etme yolunu seçtiler. ” dedi.