Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Düzce’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nun sonraki durağı Düzce Belediyesi oldu. Burada belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi alan Sarıeroğlu ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

İstanbul Caddesi ve Gaziantep Caddeleri’ndeki esnafı ziyaret eden Sarıeroğlu, vatandaşların talep ve şikayetlerini de aldı.

Sarıeroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

“Düzce beni şaşırttı, ciddi bir gelişme var”
Burada bir konuşma yapan Sarıeroğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Düzce beni şaşırttı. Ciddi bir gelişme olduğunu gördüm. Benzer nüfuslu şehirlere göre esnafları gördüğüm zaman teşkilatlarımızın zor bir iş yaptığını gördüm. Burası çok hareketli. Ticari hayatın bu kadar hareketli olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Düzce’ye baktığımızda AK Parti’nin 16 yıllık serüvenini görebiliyoruz. Çok da büyük bir badire atlattı. 12 Kasım da yaklaşıyor. Depremin yıldönümü. Bütün kayıplarımızı yad ediyorum. Dün gece de bir korku yaşadınız. Allah muhafaza eğlesin.

“AK Parti iktidarı ile Düzce’de yeni bir inşa süreci başladı”
99’dan bu yana geldiğimizde, imkansızlıkları hatırlıyoruz, gerçekten deprem bölgesine ulaşamayan, yaraları sarmakta sıkıntı yaşayan bir Türkiye vardı o zamanlar. AK Parti’nin iktidara gelmesi ile il olmuş olan Düzce’de yeni bir inşa süreci başladı. Düzce önemli bir sanayi kenti haline geldiyse, ticaret konusunda bu kadar etkin bir bölge haline geldiyse, turizm ve tarım konusunda iddialı hale geldiyse bunun arkasında AK Parti iktidarının 16 yıllık icraatları yatıyor. 16 sene içerisinde Düzce’ye 10 milyarlık yatırım yapılmış. İşsizliğin en az olduğu şehirlerimizden birisi.

“Çok cevval vekillerimiz var”
Çok cevval vekillerimiz var. Fahri Çakır, partimizin kuruluşunda yer almış, deneyimli bir siyasetçi. Ayşe Hanım hem yol arkadaşım hem de özel hayatımda çok kıymet verdiğim bir arkadaşım. Geçmişi ile birikimi ile yapmış olduğu çalışmalarla Düzce için bir şans olduğunu düşünüyorum.”