Ak Parti İl Başkanlığı, milletvekili adaylarının belirlenmesinden sonra bugün kahvaltı basın toplantısı düzenledi. Kahvaltıya Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İlçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, milletvekili aday adaylarından bazıları katılırken, gözler listeye girmeyen iki mevcut milletvekilini aradı.

KORKMAZ VE ÇAKIR KATILMADI

Milletvekili Osman Çakır ve İbrahim Korkmaz’ın kahvaltıda bulunmamasını İl Başkanı Hikmet Keskin, yetişemedikleri ve partide bir araya girecekleri şeklinde açıkladı.

Kahvaltıdan sonra söz alan İl başkanı Keskin, Genel merkeze ve seçici kurula teşekkürlerini iletti ve yeniden aday gösterilmeyen milletvekili Osman Çakır ve İbrahim Korkmaz’la seçim süreci boyunca beraber çalışacaklarını söyledi. Keskin hedeflerini de aktardı:

KESKİN: DÜZCE’YE HİZMET KERVANI DEVAM EDECEK

“7 Haziran büyük bir başarı elde ederek üç milletvekili adayımızı Düzce’ye kazandıracağız. Düzce halkı bizi daha fazla oyla destekleyeceğine inanıyorum.  Düzce’deki hizmet kervanı 7 Haziran’dan sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya izin vermeyeceğiz.”

ÖZLÜ:  KAMU YATIRIMLARINDAN PAY ALMAK ADINA ÇALIŞACAĞIZ

Ak Parti birinci sıra milletvekili Faruk Özlü, teşkilata teşekkür ederek sözlerine başladı ve Düzce’ye özellikle kamu yatırımları noktasında daha fazla katkı sağlamak adına çalışacağı mesajını verdi.


ARSLAN: HEDEFİMİZ YÜZDE 70

İkinci sıra Milletvekili adayı Fevai Arslan ise Ak Parti’nin oylarının girdiği her seçimde yükseldiğini hatırlattı ve hedeflerinin yüzde 70’in üzerine çıkmak olarak açıkladı. Arslan bu süreçte aday adaylarının desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.


KEŞİR: TECRÜBELERİMİ DÜZCE’YE AKTARMAK İSTİYORUM

Ak Parti’de en sürpriz aday olan Ayşe Keşir ise Düzceli vurgusu ve Düzce ile olan bağını üstüne basa basa vurguladı.  2001 yılından bu yana parti teşkilatında çeşitli görevler aldığını ifade eden Keşir, tecrübelerini Düzce için kullanmak istediğini belirtti. STK tecrübesi ve aile ve sosyal politikalar bakanlığı görevlerinde yer aldığını anımsatan Keşir, bunun avantajlarından yararlanacağını söyledi.

Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş ise konuşmasında iddialı bir söylemde bulunarak “ 3-0 alacağımız kesin kendi rekorumuzu egale etmek için yarışacağız” dedi. Keleş, 400 milletvekili meclise sokarak sivil anayasa ve başkanlık sistemini amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularına geçildi. Teşkilat ve STK temayüllerine girmeyen ve ikinci tercihi Düzce olan Keşir’in adaylığından teşkilatın tepki gösterdiği yönündeki soruya İl Başkanı Keskin şöyle cevap verdi:

TEPKİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

“böyle bir tepki yok. İsimler üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bizim dava anlayışımızdan yok.  isimlerin kim olduğu değil, nasıl hizmet getirdiği önemli. İnsanlar nefis taşıyor. Elbette üzülenler olmuştur ancak tepki olduğunu düşünmüyorum.”

TEMAYÜL TEK KRİTER DEĞİL!

Keskin ayrıca tek kriterin temayül olmadığını da sözlerine ekledi:“bizim 10-11 kriterimiz var. Değerlendirmede temayülden birinci çıkan arkadaşımız da var.  Tek kriter temayülde değil. Temayülle beraber başka kriterler de var.  Hizmet yarışına çıktık isimlerin önemi yok.”

KEŞİR: BÜYÜKLERİMİZİN TAKDİRİDİR

İkinci tercihi Düzce olan Keşir ise kendisi ile ilgili soruya ise “Büyüklerimizin takdiridir” şeklinde cevap verdi.Toplantı kahvaltıya katılan aday adayları ile toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

HABER;S.KAŞKIR