7 Haziran Genel Seçimleri için bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici yapılması düşünülen ittifak için görüş alışverişinde bulundu. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak görüşmeyle ilgili ilk değerlendirmesini Öncü TV Ana Haber’de paylaştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak neden BBP’yle ittifak sorusunu şu şekilde yanıtladı. “Kardeşler topluluğuyuz. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Yakınlık itibarıyla bize duyguda düşüncede en yakın olan parti BBP’dir. İşe oradan başladık. Aşağıdan beri aramızda görüşmeler vardı.”

Kamalak, Görüşmede neler dile getirildiğiyle ilgili bilgi verdi: “Orada ülkenin önde gelen meselelerini müzakere ettik. Temel ilkemiz ülkenin birliği milletin dirliğidir. Amacımız adil bir hukuk sistemi, ağır sanayiye dayanan ekonomi ve yüksek teknolojiye dayanan eğitim sistemi.”

İttifak noktasında yorumunu paylaşan Genel Başkan Kamalak, iki partinin bir araya gelmesi halinde barajı aşacağını anketleri bu yönde olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.Basında ittifakta olacağı dile getirilen Milliyetçi Hareket Partisi için düşüncelerini dile getiren Kamalak, “MHP’yle herhangi bir görüşme olmadı. Bu durum basında da ‘MHP ittifaka kapıları kapattı’ şeklinde yansıdığını söyledi. Kamalak, son olarak ittifaktaki amaçlarının meclise girerek ülke sorunlarını çözmek olduğunu vurguladı.

Haber;Y.SEVER