Özellikle Ak Parti tarafından mevcut Belediye Başkanlarının durumunu değerlendirmek için ilk olarak parti delegelerinin katıldığı temayül yoklaması yapılmıştı. Yoklamayla birlikte bir de kamuoyunun mevcut Belediye Başkanları konusunda ne düşündüklerini araştırmak içinde kamuoyu araştırmaları yapılarak anketler aracılığıyla veriler elde edilmişti.

Düzce Belediye Başkanı içinde Düzce genelinden yaklaşık 600 vatandaşın bulunduğu halkın içinden seçilen kişilere bu anketler verilmiş ve vatandaşların Başkan Mehmet Keleş için düşünceleri ele alınmıştı. Anketler yapıldı, araştırmalar değerlendirildi ama bu anketlerin Düzce de kimlere yapıldığı hala bilinmiyor. Bu zamana kadar “Bana anket yapıldı.” diyen hiç kimsenin çıkmaması da olayın ilginçliğini ortaya koyuyor.

Anketlerin kimlere yapıldığı bilinmemekle birlikte bu anket sonuçlarının ne şekilde olduğu da bilinmeyen konular arasında. Bu konuda parti tarafından nasıl bir yol izleneceği bilinmezken anketlerin hangi soruları kapsadığı ve sonuçlarının açıklanıp açıklanmayacağı ise parti tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor.