“Başbakanımız 'Siyasi hayatıma da mal olsa ben bu terörü bitireceğim' diyor. Çünkü bu terörü biz getirmedik. İmralı Adası'nı biz tahsis etmedik. Bugün onu oraya koyanlar ve idam cezasını kaldırılanlar bize bir tek söz söylemeye hakkı yok. Milliyetçilik adı altında bu milleti millete anlatmaya hakları hiç yok. Bu ülkede inanan ve canını bu uğurda vermeye hazır olan bir genel başkan ve kadro ile önümüzdeki seçime değil önümüzdeki yıllara talibiz.” Düzce milletvekili Osman Çakır'ın sandık başkanları toplantısındaki bu açıklamasına MHP İl Başkanı ateş püskürdü.

Kandırmaca beyanlardan ibaret

“Okuduğum zaman hayrete düştüm.” Diyen MHP İl Başkanı Danışmaz, Milletvekili Osman Çakır'ı Kandırmaca beyan vermekle suçladı.

Danışmaz, “Düzce'de Milletvekili sıfatı almış bir şahsiyetin sözleri kandırmaca beyanlardan ibarettir. Barış süreci adı altında yaptıkları çalışmalarda PKK terör örgütünü şirin gösterme çabalarındalar. Terörist başı Koalisyon hükümeti zamanında yakalanıp getirilmişti. En uygun yerin İmralı olduğu düşünülerek oraya konuldu. Milletvekilimiz 3lü koalisyon hükümetinin o dönem yaptığı meclisteki anlaşmalarda protokoldeki 3. maddeyi iyi okursa PKK’nın bundan sonraki süreçte eyleme kalkması halinde terörist başının idam edilmek üzere dosyasının TBMM’ye' gönderilmesi maddesini de çok rahat okuyabilecekti.”dedi.

“Tek başına iktidar olan bir partinin idam etme hakkının 3'lü koalisyona yükleme çabası kendi acziyetlerini göstermektedir.”diyen Danışmaz, terör örgütünü affetmenin hükümetin görevi olmadığını dile getirdi.

Tek başına iktidarken neden idam etmiyorsunuz?

Danışmaz, “Barış süreci adı altında terör örgütü ile biraraya gelmek, onları affetme yetkisi ne Ak partiye ne Mhp'ye ne de diğer siyasi partilere mahsustur. Onları affetmek yalnızca ve yanlızca gazi ve şehit ailelerine mahsustur. Onların canı alınmışken Ak parti olarak sizlerin affetme bağışlama hakkına sahip değilsiniz. Biz üçlü koolisyon içindeyken idam etmek için mücadele ettik. Siz tek başına iktidarsınız idam edilmemesi için yasaları siz kaldırdınız. Tek başına iktidarken neden idam etmiyorsunuz ve affetmek yoluna gidiyorsunuz.”diye konuştu.

Çamur atarak örtpas etmeye gerek yok

Danışmaz, Milletvekili Çakır'ı kendi yapamadılarını örtpas etmek adına diğer siyasi partileri suçladığını savundu.

Danışmaz, “Bu dünyada siyaseti kullanarak yalan söylerken öbür dünyada bunun hesabını nasıl verebilirizi düşünerek milletin karşısına çıksınlar. Düzce'de başbakanın herkesi sevdiğini söyleyerek, 11 belediyeyi alma konusunda da kendilerine yetki istiyor. “Çok şeyler yaptık diğerleri sahip çıkıyor “diyor. Devlet olarak yapılması grekenleri yapıyor. 11 belediye diyor da kendi belediyelernin hangi birinde başarılısın.. kendi başarısızlıklarını başka partilere çamur atarak örtbas etmeye gerek yok. Milletvekillimizin doğruları söylemek adına siyaset yapmasını tavsiye ediyorum. Kendisinin yapamadıklarını örtbas etmek adına siyasi partilerini karalama, terör örgütünü şirin gösterme çabası ne Allah katında ne müslümanlıkta kabul edilebilir bir şey değil. Dün milliyetçiliği kimseye bırakmayan başbakan bugün milliyetçiliği ayaklar altına almaktadır. “dedi.

Haber: S. KAŞKIR