HAS Parti İl Başkanı Halil Aydın, sendikaları ziyaret ederek hem partisinin yeni anayasa taslağı hakkında bilgiler verdi hem de taslak dosyasının bir örneğini bıraktı. İlk olarak Memur-Sen Düzce Şube Başkanı Orhan Kılıç’ı ziyaret eden Aydın, HAS Parti olarak hazırladıkları yeni anayasa taslağı konusunda görüş ve tekliflerini içeren dosyayı Kılıç’a verdi. Kılıç da Aydın’a Memur-sen tarafından hazırlanan “yeni anayasadan beklentiler” adlı kitabı takdim etti.

Aydın ve Kılıç, son günlerin önemli gündem maddelerinden olan emekli milletvekilleri maaşları ve 19 Mayıs törenlerinin Ankara dışındaki illerde sadece okulda kutlanacak olması konularında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlk olarak emekli milletvekilleri maaşları konusunda görüşlerini açıklayan ve Türkiye’de zenginliğin adaletli bir şekilde paylaştırılması gerektiğini söyleyen HAS Parti İl Başkanı Halil Aydın, “Türkiye’de ciddi anlamda gelir dengesizliği var. Bu da bunların bir parçası. Milletvekilleri mutlaka yaptığı hizmetin bedelini alacaktır. Yaptıkları da çok ulvi ve zor bir görev. Engeli ve adaletli bir dağılım yapılması gerektiğine inanıyoruz. Emekliye yüzde 3 zam yapılırken milletvekillerine yüzde 60 zam yapılması adaletsizliktir. Aldıkları maaşı helal etmeleri lazım” diye konuştu.

Aydın, 19 Mayıs töreni kararıyla ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’de hiçbir şey genel geçer bir kaide de değildir. Değiştirilebilir. Hava şartları da etkili olabilir, günümüz şartları da etkili olabilir. Ancak anayasa ile koruma altına alınan belli kurumlarla oynanmamalı. Çünkü bunlar toplumun temel harçları ve toplumu bir arada tutan değerlerdir. 19 Mayıs çalışmasını da iyi niyetle alınmış bir karar olarak görüyorum. Eğer bu karar da farklı bir oluşum çabası olduğunu düşünen varsa bunu belgelendirmelidir.”

Memur-Sen Düzce Şube Başkanı Orhan Kılıç,6 bin 270 lira olarak belirlenen emekli milletvekili maaşları konusunu "İktidar vermedi ama muhalefette muhalefetliğini yapmadı” şeklinde değerlendirirken 19 Mayıs törenleri ile ilgili olarak “Her şey yeni baştan yorumlanıyor. Kanunla mutluluk olmaz. Kanunla hoplayacaksın, atlayacaksın olmaz. Bunlarla insanlar mutlu olmaz, ancak huzursuz olur. Halkın katılımını onlara bırakmamız lazım. O günün önemi, insanların beynine oturmuşsa zaten kutlarlar” dedi.

HAS Parti İl Başkanı Halil Aydın daha sonra Kamu-Sen ve KESK sendikalarına da ziyaretlerde bulundu.

Haber; S. KAŞKIR